1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboski Anmasına İzin Verilmedi
Roboski Anmasına İzin  Verilmedi

Roboski Anmasına İzin Verilmedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Roboski’de 34 sivili bombalayarak katletmesinin beşinci yıldönümünde, Roboski köyünde düzenlenilmesi planlanan anmaya izin verilmedi.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Roboski’de 34 sivili bombalayarak katletmesinin beşinci yıldönümünde, Roboski köyünde düzenlenilmesi planlanan anmaya izin verilmedi.

Dihaber’de yer alan habere göre, köyün giriş ve çıkışlarının yanı sıra katliamda yaşamını yitirenlerin mezarlarının bulunduğu Roboski Mezarlığı’na giden yol asker tarafından kapatıldı ve geçişlere izin verilmedi.

‘Tehdit’ iddiası

Gülyazı Alay Komutanlığı’nın, anmanın yapılması halinde 25 Aralık’ta gözaltına alınan Roboski-Der Başkanı Veli Encü ile birlikte altı kişinin tutuklanacağını bildirdiği öne sürüldü.

Roboski’de katliamda yaşamını yitiren Serhat Encü’nün ağabeyi ve Roboski-Der Başkanı Veli Encü, Hamza Encü’nün ablası Taybet Encü, Barış aktivistleri Yannis Vasilis Yaylalı ile Meral Geylani  25 Aralık’ta gözaltına alınmıştı. Dün de anma öncesinde Roboski köyünde evlere yapılan baskında, katliamda yaşamını yitiren Nadir Alma’nın kardeşi Hikmet Alma ile Muhammet Encü’nün babası Ubeydullah Encü gözaltına alınmıştı. Mağdur ailelerin, “Anma yaparsanız gözaltındakiler tutuklanır” diye tehdit edildiği öne sürülmüştü.

Veli Öncü’nün kardeşi, tutuklu HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, bugün Roboski katliamının yıldönümüne ilişkin yayınladığı mesajında şunları söylemişti: “Bizler bu topyekun imha ve inkar politikasına karşı demokrasiyi, adaleti, birlikte ve eşit bir şekilde yaşamayı ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Bizleri cezaevlerine koyabilirler, bu halkın seçilmişlerini rehin tutabilirler. Halkımızın iradesini yok sayabilirler. Fakat bizler umudumuzu kaybetmeyeceğiz, direneceğiz ve kazanan bu halkın onurlu mücadelesi olacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler