1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bü’de Besyo’ya Rekor Başvuru
Roboski'de Acı 8'nci Yılında...

Roboski'de Acı 8'nci Yılında...

Roboski’de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin hayatını kaybetmesinin üzerinden 8 yıl geçti.

A+A-

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü'nde 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19'u çocuk 34 kişinin hayatının kaybetmesinin üzerinden 8 yıl geçti.

Bu sabah başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katliamın 8. yıl dönümünde mezarlıkları ziyaret ederek bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişiyi andı. Katliamın yaşandığı köyde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, mezarlıklara gitmek isteyenlerin askerler tarafından kimlik sorgusu yapıldı. 

Aileler zırhlı araçların ve askerlerin arasından geçerek çocuklarının mezarlarına ziyaret ederken, mezarlığın üstünde askerler tarafından sürekli drone'lar uçurulması dikkat çekti. 

Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, HDP Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Şırnak milletvekilleri, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır milletvekilleri ve yöneticileri katıldı. 

SİYAHA BÜRÜNDÜLER
Siyaha bürünen ve 8 yıldır adalet mücadelelerinden vazgeçmeyen Roboskililer, katledilen yakınlarını anmak için hayatını kaybedenlerin defnedildiği Roboski Şehitliği'nde bir araya geldi.  Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan aileler yakınlarının mezarları başında bir kez daha adalet taleplerini yineledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler