1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Hırsızlık Yapan 3 Kişi Tutuklandı
Rektör Güven'den VEDA MESAJI

Rektör Güven'den VEDA MESAJI

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 'Görev yaptığım süre içerisinde Kars halkından tam destek aldım. Kendilerine tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum' dedi.

A+A-
Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 'Görev yaptığım süre içerisinde Kars halkından tam destek aldım. Kendilerine tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum' dedi.
Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğrencilerin dünyaya entegrasyonu için bir yabancı dili özellikle de İngilizceyi etkin kullanmaları gerektiğini söyleyerek bu yüzden Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulduğunu belirtti.
 
Güven, “Bu okul yabancı dil öğretiminde düzenleyici bir rol oynayacaktır. Üniversitemizin bir hedefi de Kafkasların dil merkezi olmaktır. Üniversitemiz için bu okul çok önemlidir. Yaklaşık 1.5 yıl önce yaptığımız çalışmanın sonucunu yeni aldık. Hayırlı olsun.” dedi
 
SIRADA MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ VAR
Rektör Güven; sırada Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin olduğunu ifade ederek, “Kısa süre sonra onunda kurulacağını umuyorum. Şu an müraacatımız Bakanlar Kuruluna olumlu görüşle iletildi. Eğer bu fakültemizde bakanlar Kurulundan geçerse bazı alanlarda özellikle Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği gibi alanlarda hemen eğitim-öğretime başlayacak bir fakültedir. İlerde teknik bölümlerin açılmasıyla da Kars’ımıza çok önemli katkılar sağlayacağı kanısındayım.” diye konuştu.
 
PEDEGOJİK FORMASYON İSTEĞİMİZ KABUL EDİLDİ
Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerine öğretmenlik yapabilme yetkisi veren uygulamaya nihayet üniversitede başlanacağını vurgulayan Rektör Güven, “Uzun ve yorucu bir çalışmayla YÖK’e kabul ettirdiğimiz pedegojik formasyon uygulaması öğrencilerimiz tarafından büyük bir sevince karşılanacaktır. Uygulamayla Fen-Edebiyat Fakültemiz öğrencileri fark dersleri alarak kendi alanlarında öğretmen olabileceklerdir. Ayrıca öğrenci bulmakta zorlandığımız Fen-Edebiyat Fakültemizin bazı bölümlerine de kontenjan kadar öğrenci kesin olarak gelecektir.” şeklinde konuştu.
 
KAMPÜSLERİMİZİ YENİDEN ADLANDIRDIK
Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven ayrıca, “Üniversitemiz Senatosu geçen hafta yaptığı toplantıda yerleşkelerimize yeni adlar verdi. Eğitim Fakültemizin bulunduğu kısma daha önce de Dedekorkut Eğitim Enstitüsü olduğu için Dedekorkut Yerleşkesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültemizin bulunduğu kısma yani kalenin arkasına Köroğlu Yerleşkesi, Paşaçayırı mahallesinde bulunan ve Kars çayının Paşaçayırı tarafındaki üniversitemiz bölgesine Prof. Dr. Necdet Leloğlu yerleşkesi adının verilmesinin Kafkas Üniversitesi senatosunca uygun görüldü.” dedi.
 
KARS HALKINA İÇTENLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Güven daha sonra şunları söyledi: “Görev yaptığım süre içerisinde Kars halkından tam destek aldım. Kendilerine tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Ayrıca Rektörlüğüm süresince gerek bu gün gerekse geçmişte görev alan kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerine, Kars ve Kafkas Üniversitesi Vakfının değerli yönetim kurulu üyelerine, Üniversitemize yaklaşık 1.5 milyon dolar civarında bağışta bulunan yardım severlere, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, benimle birlikte idareyi paylaşan ve her türlü sıkıntıyı çeken idareci arkadaşlarıma ve bana olağanüstü destek veren, Kars ve üniversitemiz için bizimle hizmet yarışına giren sevgili eşim Yrd. Doç. Dr. Aysel Güven’e tüm kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.
 
Yine ilk Rektör olduğum tarihte yerel basınımızın değerli temsilcilerine “doğru aleyhime olursa da yazın” demiştim. Basın mensuplarımızın tamamına yakını bu isteğime olumlu yaklaştı ve üniversitemize ciddi destek verdi. Üniversitemizle ilgili haberlerde çarpıtma yapmayan, doğruları dile getiren, art niyetli olmayan, yalana-yanlışa fırsat vermeyen ve basın mensubu olmanın onur ve sorumluluğunu taşıyan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum”
 
GÖREVİ ÇARŞAMBA GÜNÜ DEVREDİYORUM
Çarşamba günü görevi devredecek olduğunu da hatırlatan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven; “Çarşamba günü görevi devredeceğim. Görev yaptığım 4 yıllık sürede bana verilen emaneti en iyi şekilde korumaya çalıştım. Tüm arkadaşlarımla birlikte bayrağı zirveye taşıdık. Kafkas Üniversitesinin içi doldu. Üniversitemiz sınıf atladı. Önümüzdeki yılın plan-program ve bütçeleri hazırlanarak onaylatıldı. 2011 yılında Tıp Grubunun bitirilmesiyle (ki çok az bir kısmı kaldı) üniversitemizin gelişimi çok daha hızlanacaktır. Rektörlüğüm süresince elbette yaptıklarımız ve yapamadıklarımız vardır. Yönetici sorumluluğu gereği yaptıklarımızdan görünür olanları bir kez daha aşağıda belirterek sizlerle paylaşmak istiyorum. Umuyorum Üniversitemiz yakaladığı hızlı gelişim ivmesini sürdürür.” diye konuştu.
 
REKTÖRLÜĞÜ SÜRESİNCE ÜNİVERSİTEDE YAPILANLARDAN GÖRÜNENLER  BİRİM, BİRİM, ADIM; ADIM YAPILANLAR (İHMAL EDİLEN HİÇBİR BİRİM YOKTUR)
•    -Gündüz Bakım Evi: Şartları çok kötü olan ve zemin katında bulunan Gündüz Bakım Evi (Kreş) buradan kaldırıldı ve yeni modern koşullara kavuşturularak hizmete sunulurken, burası tamir ve tadilatlar yapılarak 2 memurumuza konut olarak tahsis edildi.
•    -Çocuk Parkının büyük onarımı yapıldı.
•    -Merkez Atölyeler: Üniversitemizin Merkezi Atölyeleri iki ayrı bölüme ayrılarak yeniden yapıldı ve verimliliği artıracak alet ve malzemelerle donatıldı.
•    -Matbaamız yeni alınan makinelerle güçlendirildi.
•    -Üniversite Konukevinin tadilatı yapıldı. Üniversitemize ve personelimizin rahat edebileceği bir mekan haline getirildi.
•    -Çevre Düzenlemesi, Ağaçlandırma Çalışmaları yapıldı. 55000’in üzerinde fidan kampusumuzun muhtelif yerlerine dikildi.
•    -Et-Süt Pilot Tesisi tamamlandı.
•    -Su Arıtma Tesisi tamamlandı ve hizmete açıldı. Kampüsümüzde kullanılan suyun fiziksel ve mikrobiyolojik temizliği yapılarak kullanıma verildi.
•    -Özel İlköğretim Okulu: İlköğretim 8 yıl olduktan sonra ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiş olan KAKÜV Özel İlk Öğretim Okuluna 250 m2 kapalı alana sahip bir ek yapılarak çağdaş ve öğrencilerimizin ihtiyacını karşılayacak bir okul oluşturuldu. Yapılan bu ek binanın giderlerinin % 60’ı hayırseverlerden karşılandı.
•    -Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Okulumuz kurularak gelecekte de öğrencilerin çok tercih edeceği programlar açıldı.
•    -Veteriner Fakültesine verilen ödeneklerle eğitim-öğretim ve araştırma materyalları bakımından fakültemiz güçlendirildi
•    -Veteriner Fakültesi Klinikleri çevre düzenlemesiyle birlikte tamamen yenilendi. Kliniklerimizin imkanları önemli oranda arttırıldı.
•    -Veteriner Fakültesi Ahırları iyileştirme kapsamında modern ve örnek ahır yapıldı.
•    -Yerleşkelerdeki Yollar:Yerleşkelerdeki yolların hemen hemen tamamı bitirildi.
•    -Büyük Onarım; Bütün birimlerde büyük onarım yapıldı.
•    -Kars Çayı Islah Çalışmaları:DSİ Bölge Müdürlüğünce kampusümüz sınırları içerisinde olan Kars Çay Islah Çalışmaları Yapıldı.
•    -200 Kişilik Modern Bir Kız Öğrenci Yurdu: Hayırsever Sayın Vasfiye Eriş’in bağışladığı yaklaşık 900 000 dolarla 200 kişilik lüks kız öğrenci yurdu yaptırıldı. Yine hayırseverlerin katkısıyla Sarıkamış ilçesinde 180 kişilik bir kız öğrenci yurdu faaliyete geçirildi.
•    -Kütüphane Hizmetleri: Sadece depo olarak kullanılan yerlerde üniversitemizin en az 15 yıl ihtiyacını karşılayacak modern bir kütüphane yapıldı. (bina dönüştürülerek). Dış Ticaret Müsteşarlığı yardımıyla 30 adet hibe bilgisayar alındı.
•    -Deri Fabrikası: Deri Fabrikasından kalan ve kullanılamaz durumda olan binalar üniversitemizin önemli ihtiyacı olan araçlarımız için garaj haline dönüştürülmeye başlandı.
•    -Fen-Edebiyat Fakültesi: Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Biyoloji ve fizik bölümleri laboratuvar imalatları yapıldı.
•    -Poliklinikler: Fen-Edebiyat Fakültesi idari binası giriş ve zemin katı 25 ayrı poliklinik haline getirilerek hizmete sunuldu.
•    -Haydar Aliyev Eğitim Merkezi: Azarbaycan devletinin desteğiyle Haydar Aliyev Eğitim Merkezi yapılarak içerisi öğrencilerimizin yararlanacağı şekilde donatıldı.
•    -Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Bloku: Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Bloku projesi revize edilerek bir kat fazla ve 5600 öğrenci kapasiteli yeni bir binaya çevrildi. 5 blok halindeki binamız 2010 yılı sonunda hizmete açılacak hale getirildi.
•    -Yeni Kampusde Alt Yapı: Alt yapı projeleri ve ihaleleri yapıldı, Yeni kampus de Altyapı çalışmaları başlatıldı ve büyük bir hızla devam ediyor
•    -Lojmanlar: 32 dairelik lojman tamamlandı ve hak sahiplerine dağıtıldı. 32 ayrı lojmanın yapımına yine başlandı. Bu lojmanlarımızda çok hızlı bir çalışma devam etmektedir. Eğitim Fakültesi kampusündeki lojmanlar tamamen yenilenerek hak sahiplerine verildi.
•    -Rektörlük Binası: 9000 m2 kapalı alana sahip Rektörlük Binası tamamlanarak, tefrişatı da yapılarak hizmete sunuldu.
•    -I. Araştırma Hastanesi Yapılarak Hizmete Açıldı: Kars, Ardahan, Iğdır kalkınma vakfı Hayırseverlerinin katkısıyla mediko-sosyal binası 120 yataklı bir hastaneye çevrildi ve donatılarak hizmete sunuldu.   
•    -Spor Tesisleri: 2 Adet kapalı halı sahası, 6 adet açık basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortu yapıldı ve hizmete sunuldu.
•    -5000 Kişilik Stadyum: Uluslar arası standartlara uygun 5000 kişilik yarı açık stadyum yapımı başlatıdı ve yapım işleri büyük bir hızla devam etmektedir ve 2011 yılında bitirilecektir.
•    -2000 Yataklı Yeni Araştırma Hastanesi: 35 000 m2 kapalı alana sahip 200 yataklı Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin projesi yapıldı, hastane yapımına başlandı ve hızla çalışılarak 2010 sonunda hizmete hazır hale getirilecektir.
•    -Çevre: Çevre Düzenleme Çalışmalarında çok önemli mesafeler kat edildi.
•    -Trafolar:-3 ayrı Trafo Binası yapıldı.
•    -Tıp Fakültesi Morfoloji Binası: 15 000 m2 kapalı alana sahip Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının projesi yapıldı. Yapımına başlandı ve 2011 yılında bitirilecek hale getirildi.
•    -Eğitim Fakültesi: 30 yılı aşkın bir süredir elimizde bulunan ve mezbelelik hale getirilmiş olan Eğitim Fakültesi çevre düzenlemesiye, ağaçlandırılmasıyla ve büyük onarımlarıyla adeta yeniden yapıldı. Çevreye yüzerce ton toprak taşınarak ağaçlandırıldı. Yeni Eğitim Fakültesi projesi ihale edildi.
•    -Kars Meslek Yüksekokulu: Yüksekokulumuzda büyük onarımlar, öğrenci kantinleri, yemekhane, internet salonları ve çevre düzenlemesi yapıldı, lokal yenilendi.
•    -Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu: Bu Meslek yüksek okulumuz kurularak yeni programlarla zenginleştirildi.
•    -Kars Sağlık Yüksekokulu: Yüksekokulumuza yapılan büyük onarımlarla önemli mesafeler kat edildi. Ancak üniversitede kalacaksa henüz yapılması gerekenler vardır.
•    -İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi: Bu Fakültemizde de onarımlar yapıldı, ayrıca prefabriklerle sınıf ihtiyaçları giderildi.
•    -Sarıkamış Beden-Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Binası tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve iate duvarları yapıldı.
•    -Kağızman Meslek Yüksekokulu: iki yıl üst üste yapılan büyük onarım ve çevre düzenleme çalışmalarıyla üniversitemize yakışır hale getirildi.
 
-ÖĞRENCİ HİZMETLERİ: Şüphesiz ki yaptığımız her şey sevgili öğrencilerimiz içindir. Çünkü biz onları varlık nedenimiz ve milletimizin emaneti olarak görüyoruz. Bu güne kadar kendi sorumluluk sahamız içerisinde olan her sorunlarını çözdük. Sağlık ve yemek hizmetleri başta olmak üzere hizmet kalitelerini ciddi anlamda iyileştirdik. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri önemli oranda arttırdık.
 
•    -Araç-Makine: Yaklaşık 900 000 TL harcanarak ambulans, kargo aracı, itfaiye aracı, hizmet aracı, servis otobüsü, minibus alındı. Bu paranın 350 TL’si genel bütçeden diğeri bağış yoluyla elde edildi.
•    -Doğal Gaz: Ana kampuslerde Doğal gaz dönüşümü başlatıldı. Ekim ayında hizmete geçecek.
•    -Öğrenci Yurdu: Yurt ihtiyacını gidermek için Kredi Yurtlar Kurumu ile 3 yıldır yaptığımız görüşmeler sonucunda 500 kişilik yurt yapımı kararı alındı. Muhtemelen önümüzdeki aylarda temeli atılacak yurt için üniversitemiz kampusünden yer tahsisi yapıldı
•    -Bütçemiz:Yaptığımız projelerin DPT ve Maliyede kabül edilmesi sonucu 2009 bütçesi Artvin, Ardahan ve Iğdır Üniversitelerine bağlanan birimlerimizin bütçeleri ayrılmasına rağmen % 37 oranında arttırılmıştır. Yani bütçemiz 53,750 milyondan 73,052 milyona 2010 yılında ise 79.771 milyona çıkmıştır. 2011 yılı için ise 87.628 milyona çıkartılması teklif edilmiştir.
•    -Bilimsel Projelere Destekler: Yaptığımız isabetli çalışmalar sonucu Araştırma Fonunun kaynaklarını büyük ölçüde arttırdık. Bunun sonucunda öğretim elemanlarımızın raportörlerden olumlu gelen bilimsel araştırma projelerine önemli oranda destekledik. Raportörlerden olumlu gelip te desteklenmeyen hiçbir proje yoktur.
 
BİLİMSEL, KÜLTÜREL VE SPORTİF İŞBİRLİĞİ: Üniversitemizin gerek önceki dönemden gerekse bizim dönemimiz de dünyanın farklı üniversiteleriyle imzaladığı eğitim ve işbirliği anlaşmaları vardır. Ancak bu anlaşmalardan beklenilen fayda hiçbir zaman sağlanmamış bundan sonra da sağlanmayacaktır. Bu gerçekten hareketle stratejik değeri olan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petro boru hattı ile, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projelerini geçtiği yerlerde bulunan üniversiteler olarak Rektörlüğümüzün teklifiyle daha uygulanabilir anlaşmalar yaptık.
 
Bakü Devlet, Tiflis, Nahcıvan ve Ahıska Devlet üniversitelerinin Rektörleri olarak 2009 yılının başında Kars’da buluşarak Kafkasya Üniversiteler Birliği ve Eğitim, Bilim Kültür, Spor Platformunu Kurduk. Bilindiği üzere iki yıldır bahar şenlikleri bahsedilen üniversitelerle birlikte yapılıyor. Henüz cılız olmasına rağmen ileride yine bu anlaşma çerçevesinde Öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, (şu anda Nahcıvan Devlet Üniversitesiyle nisbeten var) ortak bilimsel projeler, ortak eğitim ve ortak sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler artarak yapılacaktır. Bu anlaşmalar çerçevesinde adımızın bize yüklediği sorumluluk ve misyonumuz yerine getirilmiş olacaktır.
 
EĞİTİM-ÖĞRETİM
Öğrenci Sayıları: Öğrenci tercihinin yoğun olacağı bölüm ve programların açılmasıyla öğrenci sayımız yaklaşık 8600’den 13300’e yükselmiştir.
 
Bu dönemde açılan bölüm, birim ve programlar aşağıya çıkartılmıştır.
1-Iğdır Ziraat Fakültemiz kuruldu ve öğrenci alınarak Iğdır Üniversitesine devredildi.   Bu ilimizin tam merkezinde çok değerli bir binayı içerisinin donanımıyla birlikte üniversitemize kazandırdık.
 
2- Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinin kuruluş çalışmaları tamamlandı ve Birimlerimiz Ardahan Üniversitesine devredildi. MYO binasının tadilat ve tamiratları yapıldı.
 
3- Artvin Orman Fakültesi bina inşaatı tamamlama aşamasına getirilerek diğer birimlerimizle Çoruh Üniversitesine devredildi.
 
4- FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ:
•    Pedegojik formasyon uygulaması kabul edildi
•    Türk Dili ve Edebiyatı (İ.Ö.)
•    Tarih Bölümü (İ.Ö.)
•    Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü (Çin,Japon,Fars, Arap dili ve edebiyatları)
•    Moleküler Biyoloji Genetik
•    Slav Dilleri ve Ede. Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı AD Yüksek Lisans
•    Matematik II. Öğretim
•    Fransız Dili ve Edebiyatı II. Öğretim
•    İngiliz Dili ve Edebiyatı II. Öğretim
 
5- EĞİTİM FAKÜLTESİ:
•    Rehberlik ve Psikolojik Danışma
•    Türkçe Öğretmenliği II. Öğretim
 
6- İKTİSADİ-İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ:
•    Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi II. Öğretim
 
7- SARIKAMIŞ MYO:
•    Turizm ve Otel işletmeciliği
•    Özel Güvenlik ve Koruma
•    Özel Güvenlik ve Koruma II. Öğretim
•    İşletme Yönetimi
•    İşletme Yönetimi II. Öğreti
•    Lojistik
•    Lojistik II. Öğretim
•    Turizm ve Otel İşletmeciliği II. Öğretimi
 
8- SARIKAMIŞ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
•    Spor Yöneticiliği
•    Spor Yöneticiliği II. Öğretim
•    Antrenörlük Eğitimi
 
9- KARS MESLEK YÜKSEKOKULU:
•    Gıda Teknolojisi Programı
•    Gıda Teknolojisi Programı(İ.Ö)
•    Bilgisayar Programcılığı Programı(İÖ)
•    Mobilya ve Dekorasyon Programı(İÖ)
•    Tekstil Teknolojisi Programı
•    Halıcılık ve Kilimcilik Programı
•    Mimari Restorasyon Programı
 
10-SOSYAL BİLİMLER MYO:
•    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
•    Pazarlama
•    Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İ.Ö.)
•    Turizm ve Otel İşletmeciliği
•    Turizm ve Otel İşletmeciliği II. Öğretimi
•    Muhasebe II.Öğretim
•    Turizm Rehberciliği II. Öğrt.
•    Pazarlama
 
11-KAĞIZMAN MYO
•    İşletme (İ.Ö.) öğrenci alındı.
 
12- ATATÜRK SAĞLIK HİZMETLERİ MYO:
•    Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği (İ.Ö.)
•    Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği (İ.Ö.)
•    Radyoloji
•    Anestezi
•    Paramedik
•    Paramedik II.Öğrt.
•    Tıbbi Görüntüleme
•    İlk ve Acil Yardım
•    İlk ve Acil Yardım II. Öğrt.
 
13.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
•    Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (YL)                                                                            
•    Piyano (YL)
•    Slav Dilleri ve Edebiyatı (YL)
•    Ortaöğretim Sosyal Alanlar (YL)
•    Tarih (Doktora)
 
14. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
•    Viroloji(Yüksek Lisans)
•    Patoloji (Doktora)
•    Doğum ve Jinekoloji (yüksek Lisans)
•    Fizik (Doktora)
•    Biyoloji ( Doktora)
 
14. ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ
•    Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
•    Engelli Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
•    Sürekli Eğitim Merkezi
•    Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
15-YENİ BİRİM TEKLİFLERİ
1- Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: YÖK tarafından kabul edildi. Bakanlar kuruluna gönderildi.
2- Eczacılık Fakültesi: YÖK tarafından Değerlendiriliyor.
3- Diş Hekimliği Fakültesi: YÖK tarafından Değerlendiriliyor.
4- Orman Fakültesi: YÖK tarafından değerlendiriliyor.
5- Yabancı Diller Yüksekokulu: Kuruldu.
6-Bazı İlçelerimize Meslek Yüksekokulu kurma çalışmalarımız: Değerlendiriliyor.
7- Hukuk Fakültesi: YÖK tarafından kabul görmedi.
8- Güzel Sanatlar Fakültesi: YÖK tarafından kabul görmedi.
 
ÖNEMLİ SAYILABİLECEK BAŞARILARIMIZ
•    Fen-Edebiyat Fakültemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerimiz   2008 KPSS’da 2 ayrı alanda Türkiye birincisi oldu.
•    2009 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Genel Kültür ve Eğitim bilimleri alanında Türkiye ikinciliği, Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerimiz ise her üç alanda da yani Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanlarında Türkiye birincisi oldular.
•    2007 yılında Öğretim üyesi başına düşen SCI’’de taranan dergilerde yayınlanan yayın sayısında ülkemiz üniversiteleri arasında 25. sıraya yükseldik.
•    2008 yılında tüm üniversitelerde SCI+SSCI+AHCI’te yayınlanan yayınların öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre o gün ülkemizde bulunan 115 üniversite arasında 15. sıraya yükseldik.
•    Sporda Avrupa 2. likleri ve Türkiye birincilikleri (kayak) alarak ülkemizi Pekin’de ülkemizi temsil ettik.
•    Türkiye üniversitelerarası boks şampiyonasında öğrencilerimiz Türkiye 3. olmuştur. Aynı şekilde basketbol C klasmanında ve kros şampiyonasında takımlarımız yine ülkemizde 3. olmuştur.
•    Üniversitemiz; 2007-2008 Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığının düzenlediği yarışmalara tüm dallarda katılmış olup, katılan 107 devlet ve özel üniversite arasında 8. olmuştur.
•    Veteriner Fakültemiz dergisi SCI Expanded’e 2007 yılının başından itibaren kabul edilerek ülkemizde kendi alanında bir ilk oldu.
•    Veteriner Fakültemiz Avrupa Veteriner Eğitim Birliği tarafından denetime tabi tutuldu ve kısa sürede eksikleri giderilebilecek bir fakülte olarak nitelendirildi.
•    Çok sayıda bilimsel proje ve sosyal sorumluluk projeleri öğretim elemanlarımız tarafından yürütülmektedir.
•    Uluslar arası şenlikler dahil onlarca sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinlikler düzenleyerek eğitim öğretimi destekledik.
•    Nahcivan Devlet Üniversitesinin Veteriner Fakültesi öğrencileri tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak ve istek halinde öğretim elemanlarımız tarafından Nahcıvan’da eğitilmekte ve stajlarını Veteriner fakültemizde yapmaktadırlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.