1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ta Soğuklar Yaşamı ETKİLİYOR
Pervin Buldan Kars ve Ardahan'da

Pervin Buldan Kars ve Ardahan'da

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars ve Ardahan'da halkla buluştu.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim programı kapsamında Ardahan'da gerçekleştirdikleri mitingin ardından Kars’ta düzenlenen mitinge katıldı. 

MA'nın haberine göre, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Buldan, "24 Haziran’da Türkiye halkları ya karanlığa devam diyecek ya da 'biz aydınlık istiyoruz, biz barış istiyoruz' diyecek. Türkiye halkları tercihini Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesinden yana kullanacak. AKP'nin bu ülkeye yaptıklarını en fazla Kars halkı bilir" dedi. 

AKP Hükümeti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde Kars başta olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerine huzur gelmediğini söyleyen Buldan, "AKP’nin bu ülkeye yaptıklarını en fazla Kars halkı bilir, Kars işçisi bilir, Kars esnafı bilir. Kars’ta üretimin bittiğini, esnafın siftah yapmadan kapısına kilit bulduğunu, kredilerin nasıl ödenmediğini en fazla Kars halkı bilir. Bugün üretimi, hayvancılığı, meraları bitiren AKP’ye, HDP olarak diyoruz ki; 'Kars’tan elinizi çekin'. Kars halkının sizin yalanlarınıza karnı tok. Bu kentte, her şeyin en güzeline layık olan bu halka en büyük kötülüğü yaptınız" diye konuştu. 

Buldan, uygulanan ekonomi politikaları sonucu Kars halkının artık kendi toprağında üretim yapamaz duruma geldiğini de söyledi. Buldan, "Kars halkı yaylalara çıkamıyor. Kars halkı hayvancılıkla geçinemiyor artık. Hayvancılık yapan Kars halkı eti bile dışarıdan alıyor. Kars halkını buna mahkum ettiniz. Ama Kars halkı, AKP’ye mahkum değildir, mecbur değildir. Biz Kars halklarına, Terekemelere, Azerilere, burada yaşayan herkese Kars’a en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur olmazsa, o ülkeye barış da özgürlük de gelmez. Siz bu coğrafyada her şeyi askıya aldınız, huzuru, adaleti, demokrasiyi askıya aldınız. Ama HDP ile, Selahattin Demirtaş ile tüm bunlar yeniden hayat bulacak. Selahattin Demirtaş’ı 24 Haziran akşamı hep birlikte karşılayacağız. Biz ülkeyi yönetmeye adayız. HDP olmadan, Azeriler, Aleviler olmadan bu ülkede demokrasi olmaz" ifadelerini kullandı.

'BU KADER SEÇİMİ'

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir kader seçimidir. Bunun için 24 Haziran'a kadar seferberlik ruhu ile çalışacağız. Selahattin Demirtaş'a, Figen Yüksekdağ'a söz verdik. Biz onların özgürlüğünü halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Onların özgürlüğüne kavuşması için en büyük katkısını sizler vereceksiniz. 24 Haziran dönüm noktası olacak. Artık gözyaşının, kanın olmadığı bir ülke, yeni bir yaşamın, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle barış içinde yaşamanın teminatı HDP’dir. Bunun için bizi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Ama biz barajı aşacağız. Sel olup akacağız. Bizi engellemelerine rağmen herkesle temas içinde olacağız."

hdp-017.jpg

Tüm seçmenlere HDP'ye oy verme çağrısında bulunan Buldan, sözlerini "Milletvekili adaylarımızı Kars halkına emanet ediyoruz. Oylarımızı kullanırken elinizi vicdanınızın üzerine koyun. Cezaevlerindeki yoldaşları düşünün, Selahattin Demirtaş’ı düşünün, Figen Yüksekdağ’ı düşünün. Oylarınızı kullanırken, AKP Hükümeti'nin 16 yıllık zulmünü düşünün. Oylarınızı kullanırken Roboski Katliamı’nı yüreğinizden, beyninizden çıkarmayın. Oylarınızı kullanırken bu ülkede yaşanan katliamları unutmayın. Hep birlikte bu düzene son vereceğiz. Erdoğan’ı evine göndereceğiz" diyerek noktaladı.

Ardahan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan'da halkla buluştu.

Sabah saatlerinde onlarca araçlık konvoyla Kars Harakani Havaalanı'nda karşılanan Buldan, buradan Ardahan'a geçti. 

MA'nın haberine göre, HDP Ardahan İl Başkanlığı binası önünde toplanan halka ilk olarak önceki gün cezaevinden tahliye olan Ardahan milletvekili adayı Taşkın Aktaş seslendi. Aktaş, “Bize ne yaparlarsa yapsınlar biz bu davadan vazgeçemeyeceğiz. Bizim bu davamız halk davasıdır.  7 Haziran'ı unutmayın. Haziran ayı bize iyi gelir ve bu Haziran'da iyi gelecektir” dedi. 

Daha sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Seçim çalışmalarına başladıklarını ve gezilmedik, halka ulaşılmadık bir yer bırakmayacaklarını söyledi.

Ardahan’da sürekli tutuklanmalarının yaşadığını hatırlatan Buldan, “Ardahan halkı bu anlamda cezalandırılmak isteniyor. Ama görüyoruz ki Ardahan halkı geleceğine sahip çıkıyor.  24 Haziran'da cezaevlerinde olanlar çıkacak ve özgürlüklerine kavuşacaklar" diye konuştu. 

Buldan, "AKP söz verdiği şeyleri yaptı mı? Bakın Ardahan halkı sağlık sorunlarından kaynaklı buradan kalkıp Erzurum’a gitmek zorunda kalıyor. Esnafı bitiren, gençliği, kadını bitiren bu AKP hükümetine 24 Haziran tarihinde en güzel cevabı Ardahan halkı verecek” dedi.  

'HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYMALI'

Herkesi elini vicdanına koyarak tercih yapmaya çağıran Buldan, "Bunlar HDP’yi baraj altında bırakmayı düşünüyorlar. HDP baraj altında kalırsa Ardahan’da iki vekil AKP’ye gidecek. Herkes bu bilinçle elini vicdanına koysun.  24 Haziran tarihi AKP’siz bir tarih olacaktır” diye belirtti.    

hdp-007.jpeghdp-008.jpeghdp-010.jpeg

Halk buluşmasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile bölge illeri milletvekili adayları eşlik etti. 

Haberin öncesi...

Pervin Buldan Kars ve Ardahan'da

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün Kars'a geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı partililer Kars Harakani Havaalanı'nda karşıladı. Buldan, önce HDP'nin Ardahan mitingine katılmak için partililerle birlikte Ardahan'a gidecek. 

Ardahan mitingi sonrasında Kars'a dönecek olan HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın HDP Kars İl Başkanlığı binasını ziyaret edeceği ve partililerle toplantı yapacağı belirtildi.

Buldan, partisinin il binasını ziyaret ettikten sonra saat 14.00'de Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan halk buluşmasına katılacak. Geceyi Kars'ta geçirecek olan Buldan, buradaki programın ardından Iğdır'a geçecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler