1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Selim Bozkuş Köyü Karantinaya Alındı
HDP, Kars'ta İftar Düzenledi

HDP, Kars'ta İftar Düzenledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Kars'ta iftar programı düzenledi.

A+A-

Kars halkı ile iftar yemeğinde bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu ülke tek adamdan büyüktür. Biz varız, sizler varsınız bu ülkeyi hep birlikte bizler ve sizler yöneteceksiniz” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars'ta düzenlenen iftar yemeğinde halk ile bir araya geldi. 

İftardan sonra kısa bir konuşma yapan Ayhan Bilgen, “Aslında bugün ülkeyi yönetenler dünden ne çıkacağını bilen isimler. Bu ittifak dolayısıyla ne çıkacağını biliyor. Cumhur ittifakı ile siz seçimde kime ne oy verirseniz verin içinden kurt çıkacaktır” dedi.  

Ayhan Bilgen’in ardından konuşan Pervin Buldan, “Biz bu ülkenin kaderini değiştirmek için yola çıktık.  AKP hükümetinin iktidar hükümetinde Türkiye toplum üzerinde başta Kürtler olmak üzere zorbalıklarını inkar siyaseti ile Kürt halkının elde ettiği kazanımlara saldırılara bundan sonra AKP hükümetinin yapacaklarının başıdır.   AKP 24 Haziran’dan sonra Türkiye’ye yeniden iktidar olacağını dair konuşmalar yapsa da ama bizler HDP’nin ve Selahattin Demirtaş’ın ülkeyi yönetmesi gerektiğini söylüyoruz ve bunu her yerde dile getiriyoruz. Kürt halkının yaptığı ve iradelerine yapılan saldırılar bütün bunlar Kürt halkının yüreği üzerinde büyük bir yara almıştır” dedi. 

Buldan, “Erdoğan’a sesleniyoruz, sizde zere duruş olsa Selahattin Demirtaş ile görüşün.  Kaç kere araştırma önergesi sunduk, bu insanlar nasıl öldü diye ama AKP eliyle önergelerimiz reddedildi.  Orada yaşamanı yitiren her bir insanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bütün bu olaylar üzerinde Demirtaş’ı suçlu göstermek hangi insanlığa sığar.   Bugün Selahattin Demirtaş’a açılan davaların bir tanesi de bir insanın yaşamını yitirmesine dair değil, konuşmalarından kaynaklı tutsak ediliyor.  Bu bir ahlaksızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz, Cesaretleri olmadığı için belediye başkanlarımızı, vekillerimizi, partili arkadaşlarımız cezaevlerine attılar.  Bugün Türkiye’de kimsenin yaşam güvencesi kalmadı. İşçiyi, kadını, genci perişan eden bir iktidar ile yürütemediniz.  Bizi engelleyebilirler ancak bugün Kars’ta gördük, halkımız karar vermiş AKP’yi gönderecek.  24 Haziran başka bir tarih olacak. HDP’yi barajı altında bırakmak için her gün oyunlar oynuyorlar, ama bizler buna izin vermeyeceğiz, oyumuza sandıklarımıza sahip çıkacaktır.  Bu ülkenin yönetimine taklip olan bir parti olarak bu ülke HDP ve Demirtaş’ı cumhurbaşkanı olarak hepinize söz veriyoruz.  Adalete, özgürlüğe olan inancımızdır bizi ayakta tutan bugün bu inancımız olmasa bugün sizlerin yüzünüze bakamazdık.  Bu ülke tek adamdan büyüktür. Biz varız, sizler varsınız bu ülkeyi hep birlikte bizler ve sizler yöneteceksiniz.  Her yere gidelim her kapıyı çalıp ikna edelim.  Bu ülkenin tek alternatifi HDP’dir. Ya kazanacağız, ya kazanacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

hdp-iftar.jpg

Kars Düğün Salonu'nda düzenlenen İftar Programına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Hacer Özdemir, Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kars Milletvekili Adayları Arzu Moco, Bişar Abdi Alınak, HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda  partili katıldı. 

hdp-iftar1.jpghdp-iftar2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler