Pariste Kürt Derneklerine BASKIN

Paris'te Kürt Derneklerine BASKIN

Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers le Bel ve Evry banliyölerindeki Kürt derneklerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel ve Evry banliyölerindeki Kürt derneklerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda en az 6 kişi gözaltına alınırken, her iki banliyö savaş alanına döndü.

Paris’in Villiers le Bel banliyösündeki Kürt derneğine Fransız polisi tarafından baskın düzenlendi. Polis, Nedim Seven, Bülent Atmaca, Gülay Aydemir ve Rahmi Arıc isimli Kürtleri gözaltına aldı.

Dernekte aramalar sürerken, bölgede yaşayan Kürtler dernek önünde toplanarak protesto eyleminde bulundu. Daha sonra tren garını işgal eden eylemcilerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Banliyöde çöp konteynırları da ateşe verilirken, gar içerisinde sık sık anonslar yapılarak Kürtlerin eylem gerçekleştirdiği yönünde uyarılar yapıldı. Protestoların ardından tren seferleri ile otobüs seferleri durdu.
PKK'NIN AVRUPA'DAKİ KASASI YAKALANDI
Anti-terör polisi Evry banliyösündeki Kürt derneğine de baskın düzenledi. Baskını öğrenen Kürtler dernek önünde toplanarak olayı protesto ettiler. Çıkan çatışmalarda 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı, 3 kişi de gözaltına alındı.
Olayların yaşandığı garda tren ve bölgelerde otobüs ulaşımı durdu, çöp konteynırları ateşe verildi.
Arama yapılan Arnouville'deki "Kürt Kültür Merkezi"nin başkanı ile bir açıklama yayımlayarak polisin tutumunu eleştiren Fransa Komünist Partisi, burada gözaltına alınan kişinin, PKK'nın Avrupa'daki kasası olarak bilinen Nedim Seven olduğunu açıkladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.