1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Krediye Erişim Kolaylığı' Yasallaştı
İddia | Mehmet Şimşek, ‘Büyük Tsunami Geliyor!’

İddia | Mehmet Şimşek, ‘Büyük Tsunami Geliyor!’

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik krize dikkat çekerek, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil” dediği iddia edildi.

A+A-

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomik krize dikkat çekerek, “Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil” dediği iddia edildi.

Sözcü gazetesinin iddiasına göre; Şimşek, 16 Aralık 2022'de Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katılıp ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte kurdele kesmesinin ve karşılama töreninde de yıllar sonra fotoğraf vermesinin akıllara, “Nurettin Nebati'nin yerine Şimşek mi geliyor?” sorusunu getirdiği, Şimşek'in ise “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz” dediği belirtildi.

Şimşek'in, Erdoğan'la yan yana açılış yaptığı ve protokolde ön sırada yer aldığı fotoğraf için yakın çevresine “Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediğini iddia eden Sözcü gazetesi, dolar ve faiz artışlarının yaşanan ekonomik sıkıntıları açıklamaya yetmeyeceğini yazdı. 

Enflasyonun ineceği tezlerine katılmadığını da belirten Şimşek, iktidarın ekonomi politikasını ise, “Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101'e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.” değerlendirdiğini yazdı.

Şimşek, yeniden ekonominin başına geleceği veya başka bir görev alacağı yönündeki yorumlara da şu karşılığı verdiği belirtildi, “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz.”

...haberin uzantısı

ŞİMŞEK İDDİALARI YALANLADI

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iddiaları yalanladı.

Şimşek, "Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.