
YENİ Parti, DEM Parti ve CHP Meclis'te Konuştu.. Gündem Siyaset ve Ekonomiydi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde siyasi partiler, haftalık grup toplantıları kapsamında milletvekilleriyle bir araya geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde siyasi partiler, haftalık grup toplantıları kapsamında milletvekilleriyle bir araya geldi.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantılarında iç politika, ekonomi ve Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Toplantılarda parti yapılanmaları, demokratikleşme, hukuk, ekonomi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemindeki düzenlemeler öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
YENİ PARTİ İLK TBMM GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
PolitiKARS'ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; YENİ Parti, kuruluşunun ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ilk grup toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, partinin kuruluş sürecine, örgütlenme modeline ve siyasi hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Partinin vatandaşların talepleri doğrultusunda kurulduğunu belirten Özel, temel hedeflerinin Türkiye'de siyaset yapma anlayışını değiştirmek olduğunu söyledi.
Özel, YENİ Parti'nin yalnızca seçim odaklı bir yapı olmayacağını, üyelerin karar alma süreçlerine doğrudan katılacağı yeni bir örgütlenme modeli oluşturacaklarını ifade etti.
"DELEGE SİSTEMİNİ TERK EDİYORUZ"
Parti içi yapılanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, klasik delege sistemine dayalı örgütlenme anlayışını değiştireceklerini açıkladı.
Mahalle meclislerini esas alan yeni modelde üyelerin ilçe başkanından genel başkana kadar yöneticileri doğrudan belirleyeceğini kaydeden Özel, parti yönetiminde katılımcılığı esas alacaklarını söyledi.
Konuşmasında mali şeffaflığa da değinen Özel, partiye yapılan bağışların ve harcamaların kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek farklı siyasi görüşlerden demokratlara YENİ Parti'ye katılım çağrısında bulundu.
DEM PARTİ'DE GÜNDEM ÇERÇEVE YASA OLDU
DEM Parti'nin grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ise Meclis gündemindeki yasa hazırlıkları ile bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.
Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Meclis Grup Toplantımızda konuşuyor
— DEM Parti (@DEMGenelMerkezi) August 4, 2026
https://t.co/Xhm4B99Az2
Bakırhan, Meclis'in bu hafta önemli bir gündemle çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenen "çerçeve yasa" taslağının önemine dikkat çekti.
Düzenlemenin amacına ulaşması halinde Türkiye açısından yeni bir dönemin başlayabileceğini ifade eden Bakırhan, Meclis'te yürütülecek çalışmaların toplumsal beklentiler açısından önem taşıdığını söyledi.
ORTADOĞU'DAKİ GELİŞMELERE DEĞİNDİ
Konuşmasının devamında Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bakırhan, bölgede önemli siyasi değişimlerin yaşandığını belirtti.
Demokratik siyaset ve diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakırhan, bölgesel gelişmelerin Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.
CHP'DE KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDEYDİ
CHP de haftalık grup toplantısını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdi.
Yaklaşık üç yıl aradan sonra yeniden partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin siyasi çizgisi, hukuk devleti, ekonomi ve kamu yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP'nin Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, partinin toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket etmeyi sürdüreceğini söyledi.
HUKUK VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE VURGUSU
Konuşmasında hukuk devleti ilkesine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşın kimliği üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini ifade etti.
İktidara gelmeleri halinde hukukun üstünlüğünü esas alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, cezaevlerinde bulunan bazı isimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin temel öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla mücadele edeceklerini söyledi.
MECLİS'TE GÜNDEM YOĞUNDU
TBMM'de aynı gün gerçekleştirilen grup toplantılarında siyasi partiler hem kendi siyasi yol haritalarını hem de Türkiye'nin güncel gündemine ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
Grup toplantılarında parti yapılanmaları, demokratikleşme, ekonomi, hukuk, dış politika ve Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemindeki yasa hazırlıkları öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.







HABERE YORUM KAT