
Çerçeve Yasa Trafiği Hızlandı.. AK Parti, DEM Parti ve MHP ile Görüştü!
Meclis’te, barış sürecine ilişkin hazırlanan “çerçeve yasa” taslağı öncesinde siyasi partiler arasındaki görüşme trafiği yoğunlaştı.
Meclis’te, barış sürecine ilişkin hazırlanan “çerçeve yasa” taslağı öncesinde siyasi partiler arasındaki görüşme trafiği yoğunlaştı.
AK Parti heyeti, DEM Parti, MHP ve HÜDA PAR temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirirken, taslağa ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Siyasi temasların ardından “çerçeve yasa” taslağının Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması bekleniyor.
MECLİS’TE ÇERÇEVE YASA GÜNDEMİ
PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Meclis’te, barış sürecine ilişkin hazırlanan “çerçeve yasa” taslağı öncesinde siyasi partiler arasında görüşme trafiği yaşandı.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, DEM Parti heyetiyle yaklaşık iki buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, HDK Eşsözcüsü Meral Danış Beştaş ile Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal katıldı.
Görüşmede, hazırlanan yasa taslağına ilişkin bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Toplantının ardından taraflar basına ayrıntılı açıklamada bulunmadı. HDK Eşsözcüsü Meral Danış Beştaş, gazetecilerin sorusu üzerine, “Her şey basında yazıyor.” ifadelerini kullandı.
MHP VE HÜDA PAR İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ
DEM Parti heyetiyle yapılan görüşmenin ardından AK Parti heyeti, MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile bir araya geldi.
Görüşme sonrasında açıklama yapan Yıldız, “Mutabıkız, pürüz yok.” dedi.
AK Parti heyeti ayrıca HÜDA PAR milletvekilleriyle de yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Parti temsilcilerinin önceki gün CHP, Yeni Parti ve Yeni Yol yöneticileriyle de temaslarda bulunduğu belirtildi.
TASLAĞIN ÇARŞAMBA GÜNÜ SUNULMASI BEKLENİYOR
Siyasi partiler arasındaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından “çerçeve yasa” taslağının Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.
Taslağın, Adalet Komisyonu’ndaki sürecin ardından bu hafta Genel Kurul gündemine alınabileceği ifade ediliyor.
KURTULMUŞ BAŞKANLIĞINDA GÖRÜŞME YAPILDI
Öte yandan, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un 3 Ağustos’ta AK Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile taslağa ilişkin değerlendirme toplantısı yaptığı bildirildi.
Basına yansıyan bilgilere göre, söz konusu görüşmelerin bir bölümüne DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ile Mithat Sancar da katıldı.







HABERE YORUM KAT