1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars | Yeşil Sol Parti'nin Milletvekili Adayları
Mahmut Alınak'a Elektronik Kelepçe Takıldı

Mahmut Alınak'a Elektronik Kelepçe Takıldı

Hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak'a elektronik kelepçe takıldı. 

A+A-

Kars'taki evinde ölçüm yapıldıktan sonra Alınak'ın ayaklarına kelepçe takıldı.

Ayaklarına takılan kelepçeyi,  ABD'de ve Afrika'da siyahlara takılan kölelik halkasına benzeten Alınak, "...tüm bunların kendisini yıldırmaya dönük uygulamalar olduğunu" söyledi.

Haberin öncesi

Mahmut Alınak'a Elektronik Kelepçe Takılacak

Hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak'a elektronik kelepçe takılacağı belirtildi.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Kars’taki ikametinde ev hapsinde bulunan Mahmut Alınak'a elektronik kelepçe takılacağını, oğlu ve avukatı Bişar Abdi Alınak sosyal medya hesabından paylaştı.

Avukat Bişar Abdi Alınak paylaşımında, “Tutuklarken takamadıkları kelepçenin rövanşını almaya geliyorlar. Adliyeden aradılar. Babama elektronik kelepçe takmak için eve geleceklermiş birazdan. Mafyaya, tecavüzcülere güvenip serbest bırakan akıl. Evinde hapis tuttuğu Mahmut Alınak’a yine işkence yapacak. ALIN SİZE ADALET!.” dedi.

Kars’ta 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle tutuklanan Alınak, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Mayıs’ta görülen duruşmada tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler