1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ta Soğuklar Yaşamı ETKİLİYOR
Bişar Alınak'a 'Korkmuyoruz' Soruşturması

Bişar Alınak'a 'Korkmuyoruz' Soruşturması

17 Şubat’ta tutuklanan siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’a kelepçe takmaya çalışan polisleri görüntülediği gerekçesiyle Avukat Bişar Abdi Alınak’a soruşturma açıldı.

A+A-

17 Şubat’ta tutuklanan siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’a kelepçe takmaya çalışan polisleri görüntülediği gerekçesiyle Avukat Bişar Abdi Alınak’a soruşturma açıldı.

Demokrathaber'den Selda Manduz'un haberine göre, görev başındaki polisleri görüntülediği iddiasıyla TMK 6’dan hakkında soruşturma açılan Av. Bişar Abdi Alınak, Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) tarafından ifadeye çağrıldı.

Soruşturma ile amaç edilen hususun avukatın savunma hakkının gasp edilmesidir değerlendirmesinde bulunan Alınak, “Avukatlar müvekkilleri lehine delil toplar. 68 yaşındaki müvekkilime (Mahmut Alınak) kelepçe takılmak istendi, yapılan hukuksuzluğu belgelemek için video çektim. Kelepçeleme  ile ilgili mevzuat açık. Güvenlik güçlerinin her hangi bir tutukluya kelepçe takması için kaçma şüphesi gerektirecek somut veriler olması gerekir, bunun dışında kelepçe takmak görevi kötüye kullanmaktır. Müvekkilim 68 yaşında hukukçu, yazar ve herkesin tanıdığı bir siyasetçidir. Ortada kelepçe takılmasını meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yoktur” dedi.

Video çekimini engelleyen güvenlik güçlerinin ‘delil karartma’ suçu işlediğini savunan Alınak, söz konusu güvenlik güçleri hakkında hukuki yollara başvuracağını söyledi.

Savunma hakkının tehlikede olduğunu savunan Alınak, “Güvelik güçlerinin, video görüntülerini çekmemi engellemeleriyle “tahrik, delil karartma ve görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiştir. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Belli ki ‘korkmuyoruz’  ifadesi bürokrasinin bazı cenahlarını rahatsız etmiş” iddiasında bulunan Ülkenin tümüne sirayet etmiş korku ile yönetme biçimi yargının en önemli ayağı olan savunmaya da yönelmiş durumda” dedi.

#KORKMUYORUZ GÜNDEM OLMUŞTU

13 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla gözaltına alınan Mahmut Alınak, tutuklanmıştı. Alınak’a kelepçe takmaya çalışan polislere itiraz eden Alınak’ın oğlu Av. Bişar Abdi Alınak ve polisler arasında gerilim yaşanmıştı.

Mahmut Alınak’ta kelepçe takılmasının yasal olmadığını ifade ederek kelepçe takmayı reddederken, Av. Bişar Abdi Alınak’ın çektiği videodaki #korkmuyoruz ifadesi sosyal medyada gündem olmuştu.

Öte yandan Mahmut Alınak, 13 Mayıs’ta yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla tahliye edilmiş ve 9 Haziran’da elektronik kelepçe takılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler