1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Sonbahar Güzelliği
Mahmut Alınak 'Makale Teröristi'ymiş!

Mahmut Alınak 'Makale Teröristi'ymiş!

KCK operasyonunun 'avukat dalgasında' tutuklanan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın avukatı Halit Sinan Alınak, Mahmut Alınak hakkındaki iddialarla ilgili Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir d

A+A-

KCK adı altında yapılan operasyonların “avukat dalgasında” tutuklanan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak’ın avukatı, müvekkilinin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in söylediği gibi “makale teröristi” olduğunu belirtirken, iddiaların gerçek dışı olduğunun kanıtlandığını savundu.

KCK operasyonunun “avukat dalgasında” tutuklanan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak’ın avukatı Halit Sinan Alınak, Mahmut Alınak hakkındaki iddialarla ilgili Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe verdi. Dilekçede Alınak hakkındaki iddiaların gerçek dışı olduğu delilleri ile sunulurken, Alınak’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in söylediği gibi “makale teröristi” olduğu dile getirildi.

Avukatlara yönelik olarak yapılan operasyon sonrası tutuklanan eski milletvekili Mahmut Alınak’ın, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından Asrın Hukuk Bürosu'na giderek, Kandil’e kuryelik yaptığı iddialarını boşa çıkaran belgeler savcılığa sunuldu.

Mahmut Alınak hakkında savcılık tarafından ileri sürülen iddia, “Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi” (GEOS) adına İmralı’da Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeyi ertesi gün Asrın Hukuk Bürosu’nda bilgisayara yükleyip Kandil’e bildirdiği ve böylece kuryelik yaptığım şeklindeydi.

Konuyla ilgili Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe veren Alınak’ın avukatı Halit Sinan Alınak, iddianın boş olduğunu mimarları tarafından da bilindiğini, Mahmut Alınak’ın İmralı’daki görüşmeden gece yarısı döndüğü ertesi sabah İstanbul’dan Tekirdağ’a giderek, Tekirdağ 1 No’lu F tipi cezaevinde hükümlü Muzaffer Öztürk’le görüşmüğünü belirtti. Bu görüşmenin cezaevinin resmi kayıtları ile sabit olduğunu belirten avukat Halit Sinan Alınak, gerçeğin ortada olduğunu ancak müvekkli Mahmut Alınak’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in söylediği gibi “makale teröristi” olduğunu ifade etti.

İşte O Dilekçenin TAM METNİ

Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na (CMK 250 maddesine göre özel yetkili)
Dosya No :
KONUSU :
Müvekkil Mahmut ALINAK ile ilgili beyanlarımızın ve Tekirdağ 1 No’lu F tipi cezaevinden alınmış belgenin sunulmasıdır.

BEYANLARIMIZ

Bu soruşturma A’dan Z’ye bütünüyle komplo ve tuzaktır. Sadece Mahmut Alınak için değil bütün avukatlar için bu böyledir. Örneğin tüm komiklikler gibimüvekkil Mahmut Alınak hakkındaki iddia, Gençler Ölmesin, Ocaklar Sönmesin Girişimi (GEOS) adına İmralı’da Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmeyi ertesi gün Asrın Hukuk Bürosu’nda bilgisayara yükleyip Kandil’e bildirdiği ve böylece kuryelik yaptığıdır.

İddianın boş olduğunu mimarları da bilmektedir. Şöyle ki; Mahmut Alınak İmralı’dan gece yarısı dönmüş ertesi sabah İstanbul’dan Tekirdağ’a giderek, Tekirdağ 1 No’lu F tipi cezaevinde hükümlü Muzaffer Öztürk’le görüşmüştür. Bu görüşme cezaevinin resmi kayıtları ile sabittir. Sorulursa gerçek ortaya çıkacaktır.

Mahmut Alınak, Muzaffer Öztürk’le görüştükten sonra cezaevinden ayrılmış, İstanbul’a kadar da Tekirdağ F Tipi Cezaevine yatmakta olan Kemal isimli bir hükümlünün vasisi ve aracı kullanmakta olan araç şoförü ile birlikte gelmiştir. Müvekkil Mahmut ALINAK ve araçta bulunan diğer iki kişi İstanbul’a hareket etmeden önce Tekirdağ şehir merkezinde yemek yemişlerdir. Bu yüzden İstanbul’a geldiklerinde akşam olmuştur. Hükümlü yakını olan ve Müvekkilin isminin “İnci” olduğunu hatırladığı bayan evine gitmek üzere Esenyurt’ta araçtan inmiştir. Araç Müvekkil Mahmut Alınak’ı kızının Çapa’daki evine bıraktığında ise vakit artık gecedir. Gerektiğinde araç sürücüsü ve İnci isimli bayan da tanık olarak dinlenebilirler.

Kısacası iddia soyut bir suçlamadan ibarettir. Mahmut Alınak savcılığınızın iddia ettiğinin tersine ertesi gün ya da başka zaman Asrın Hukuk Bürosu’na gitmemiştir. Bu konuda daha başka deliller de ileri sürebiliriz.

Ekteki tüm haber küpürlerinden de anlaşılacağı gibi Mahmut Alınak Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin (GEOS) adına İmralı’ya gitmiş ve Öcalan’la görüşmüştür. Bu haber küpürlerini de ayrıca delil olarak dosyaya ibraz ediyoruz.

Peki bu kuryelik iddiası soyut bir suçlamaya dönüştüğüne göre, Mahmut Alınak neden hapishanededir? Müvekkilimiz Mahmut Alınak düşünceleri ve yazdığı makaleler nedeniyle yani İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in tanımlaması ile O bir “makale teröristi” olduğu için demir parmaklıklar arkasındadır!

Kaldı ki bu makaleler Mahmut Alınak’ın ikamet ettiği Kars’ta yazılmıştır. Bu nedenle savcılığınız zaten yetkisizdir. Mahmut Alınak İstanbul’a ameliyat olmak üzere gelmiş, kızının evinde misafir kalırken gözaltına alınıp tutuklanmıştır.

Müvekkil Mahmut ALINAK, yazdığı ezilenlerden yana makaleler nedeniyle “terörist” ilan edilmiştir. Evet, O bir “makale teröristi” dir.

Makale teröristi Müvekkil Mahmut ALINAK, gerçeğin, kendisini yargılayacak olan özel yetkili mahkeme yargıçlarının huzurunda değil, tarihin yargıçlığı huzurunda ortaya çıkacağına inanmaktadır. İşte bu yüzden bizden tahliye talep etmemizi değil, tarihin yapacağı yargılamaya veri olmak üzere delil sunmamızı talep etmiştir. Bu nedenle Tekirdağ 1 No’lu F tipi cezaevinden alınmış belgeyi dilekçemiz ekinde vekâleten sunuyoruz. 12. 01. 2012

Av. Halit Sinan Alınak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.