1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ayhan Bilgen'den MHP'ye Pankart Tepkisi
Mahmut Alınak Hakkında  ‘Kitap Tanıtımı’ Soruşturması

Mahmut Alınak Hakkında ‘Kitap Tanıtımı’ Soruşturması

Siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak hakkında sanal medya paylaşımları nedeniyle Kars Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

A+A-

Siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak hakkında sanal medya paylaşımları nedeniyle Kars Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kars Cumhuriyet Savcılığı, siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak hakkında sanal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlattı.

PolitiKARS’ın MA’dan derlediği bilgilere göre; Alınak’ın kaleme aldığı “Kürdistan’da Ölümsüz Aşk” isimli yeni romanına dair yaptığı paylaşım da yöneltilen suçlamaların delilleri arasında.  

Alınak’ın okurlarla buluşan kitabına dair yaptığı “Böyle bir aşk bugüne kadar ne görüldü, ne de işitildi” şeklindeki paylaşımının da suç delili sayıldığı iddia edildi. 

Alınak’ın “AKP Digor halkını lağımlı dere suyu ile cezalandırıyor”, “Mesele Kürt sorunu değil, Kürdistan sorunudur”, “Türkiye’nin esaret zinciri Kürdistan’da kırılacaktır” ve “Bugün için Türkiye’nin özgürleşmesi Kürdistan’ın özgürleşmesine bağlıdır” şeklindeki paylaşımları da yine suç olarak değerlendirildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler