1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Ayı Saldırısına Uğrayan Kişi Öldü
Mahmut Alınak’a 1 yıl 2 ay Hapis Cezası

Mahmut Alınak’a 1 yıl 2 ay Hapis Cezası

Siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PolitiKARS’ın Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe'nin özel haberinden derlediği bilgilere göre; Alınak’ın Facebook hesabından paylaştığı 9 Temmuz 2017 tarihli bir makalede, “15 Temmuz darbe girişiminin, Hitler'in 1933'de Alman parlamento binası Reichstag'ın yakılmasını kendi diktatörlüğünü perçinlemek için kullanması ve 11 Eylül saldırılarının ABD tarafından Irak işgaline bahane üretilmesi gibi iktidar tarafından 'devleti ele geçirmek' için fırsata dönüştürüldüğü savunuldu. Yazıda ayrıca darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in de 'devlette girişilen tasfiye operasyonu'nun işareti olduğu belirtildi. Erdoğan ile Gülen cemaati arasında yaşanalar da 'kardeş kavgası' olarak” nitelendirmişti.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET DAVASI

Alınak’ın bu mesajına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na ihbarda bulunuldu. Söz konusu ihbar Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne iletildi. Alınak hakkında Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni alınması ile birlikte ifadesi alındı. Alınak söz konusu hesabın kendisine ait olduğunu, mesajı ise kendisinin kaleme aldığını söyledi. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, Alınak hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan dava açtı.

ERDOĞAN'IN AVUKATI BERAAT KARARINA İTİRAZ ETTİ

Dava Kars 1. Asliye Ceza Mahkemesi, yaptığı yargılama sonrası Alınak hakkında beraat kararı verdi. Beraat kararına Erdoğan’ın avukatı ile savcılık itiraz etti. İtiraz üzerine dosya İstinaf Mahkemesi’ne gitti. Dosyaya bakan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin beraat kararını kesin olmak üzere bozdu. İstinaf’ın bozma gerekçesinde “Demokratik toplumlarda siyasiler, üst düzey bürokratlar ile kamuya mal olmuş kişiler, diğer insanlara nazaran ağır eleştirilere daha fazla katlanmalıdırlar. Ancak hakarete hiçbir kimse katlanmak zorunda değildir” değerlendirmesi yer aldı.

11’İNCİ KEZ CEZAEVİNE GİRECEK

Bozma kararı üzerine dosya yeniden Kars 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin önüne geldi. Geçen yıl beraat kararı veren mahkeme bu kez, Alınak’a bir yıl iki ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının da geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahmut Alınak’ın avukat oğlu Bişar A. Alınak, kararın onanması ile birlikte, babasının 11’ince kez cezaevine gireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler