1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Kapalıçarşı'da Gün Sonu Altın Fiyatları
Krediler Ödenmiyor, Mağazalar Kepenk İndiriyor

Krediler Ödenmiyor, Mağazalar Kepenk İndiriyor

Cushman & Wakefield raporuna göre, İstanbul'un üç büyük alışveriş bölgesinde her 100 dükkandan 15’i boş. TBB ise geri ödenmeyen bireysel kredilerde, bir yıl içinde yüzde 39.8 ile yüzde 40 artışla, 22.3 milyar liraya ulaştı.

A+A-

Cushman & Wakefield raporuna göre, İstanbul'un üç büyük alışveriş bölgesinde her 100 dükkandan 15’i boş. TBB ise geri ödenmeyen bireysel kredilerde, bir yıl içinde yüzde 39.8 ile yüzde 40 artışla, 22.3 milyar liraya ulaştı.
ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Cushman & Wakefield, Avrupa yakasında İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi'yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu Yakası’nda Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul'un üç ana caddesini inceleyen üçüncü "İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu'nu" yayınlandı. Rapora göre, Eylül 2013'te yüzde 5 olan boş mağaza sayısı Eylül 2016'da yüzde 15'e yükseldi.

TL DEĞER KAYBEDİYOR KİRALAR ARTIYOR 
Nişantaşı ve Bağdar Caddesi'nde süregelen kentsel dönüşüm projeleri, İstiklâl Caddesi'nde artan güvenlik endişeleri, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve buna bağlı olarak artan kiralar, raporda alışveriş caddelerindeki çıkışlara neden olarak gösterildi.
‘YABANCILAR TERK EDİYOR’
Raporda, "İstiklâl Caddesi’nin çehresi beş uluslararası ve 12 yeme-içme markasının çıkışıyla değişmeye başladı. Yeni girişler ise çoğunlukla yerel markalardan oluşuyor" ifadesi yer aldı. 2015'te 18 olan boş mağaza sayısı ise 2016'da 23'e çıktı. Caddenin ziyaretçi sayısı bir yılda yüzde 12 geriledi.
KREDİLER GERİ ÖDENMİYOR 
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ise, bireysel kredilerde "toplam tahsili gecikmiş alacak" tutarındaki artış, bir yıl içinde yüzde 39.8 ile yüzde 40'a dayandı ve 22.3 milyar liraya ulaştığını açıladı. TBB üyesi bankaların kullandırdığı nakit kredilerin Kasım 2016 itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 1.814 trilyon lira olduğu ve Ekim 2016’ya göre yüzde 5 arttığı açıklandı.
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Aylık Bülteni’nin Kasım sayısı yayınlandı. Aylık rapora göre, Bireysel nitelikli krediler toplam tahsili gecikmiş alacak tutarı bir yıl içinde yüzde 39.8 artarak 22.3 milyar liraya ulaştı. Aynı dönemdeki tasfiye olunacak alacak oranı ise yüzde 4.1'den yüzde 4.7 seviyesine yükseldi.
KREDİ KARTI KULLANANLAR ARTTI 
Bireysel nitelikli ürünü olan kişi sayısı son bir yılda 3.1 milyon artarak 28.3 milyon kişi olurken, ortalama kredi miktarı ise 15.8 bin lira düzeyinde gerçekleşti. Gerçek kişilere kullandırılan bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları toplam hacmi 13 puan azalarak yüzde 24.8 düzeyine geriledi.


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.