1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. İzinsiz Çoban Çalıştıran Kişilere Suçüstü
Kars'ın 1,5 Tonluk 'Ayaz'ı Başkentte

Kars'ın 1,5 Tonluk 'Ayaz'ı Başkentte

Kurban Bayramı öncesinde Kars'tan Ankara'daki Ovacık kurban satış alanına getirilen 1,5 tonluk "Ayaz" isimli dana, 32 bin liradan alıcısını bekliyor.

A+A-

Kurban Bayramı öncesinde Kars'tan 21 saatlik yolculuğun ardından Ankara'daki Ovacık kurban satış alanına getirilen 1,5 tonluk "Ayaz" isimli dana, 32 bin liradan alıcısını bekliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ankara'ya farklı illerden gelen kurbanlıklar, belediyelere ait kurban satış merkezlerinde yerleştirilmeye başladı.

Keçiören Belediyesine ait Ovacık kurban satış alanı, 500 çadırla hizmet verecek. Alanda 15 bine yakın büyük ve küçükbaş hayvanın olması bekleniyor.

Satış alanına Kars'tan getirilen "Ayaz" isimli dana, 1,5 tonluk ağırlığı ve 32 bin liralık fiyatıyla pazara gelenlerin ilgi odağı oldu.

Ayaz'ı oldukça yorucu bir yolculuğun ardından Ankara'ya getirdiğini söyleyen kurban satıcısı Atilla Akbaba, "Kars'tan buraya tam 21 saatte geldik. Yolculuk bizim için de Ayaz için de çok zordu. Ayaz'ın tamamen dinlenebilmesi için 3 güne ihtiyacı var." dedi.

Akbaba, Ayaz'ı buzağıyken 18 bin 500 liraya satın aldığını ve iki buçuk yaşına kadar beslediğini anlattı.

- "Bugüne kadar sadece doğal ürünlerle besledim"

Satışa çıkardığı kurbanlığın Simental cinsi olduğunu ve pazara gelenlerin özellikle Ayaz ile yakından ilgilendiklerini belirten Akbaba, danasına neden Ayaz ismini verdiğini ise şöyle anlattı:

"Biliyorsunuz Kars soğuk bir yerdir. Ayaz da soğuk bir kış gününde doğduğu için bu ismi verdik. Ayaz, şimdi 1,5 ton civarında. Bugüne kadar sadece doğal ürünlerle besledim. Arpa ve yulaf ezmesinin dışında kesinlikle dışarıdan bir şeyle beslenmedi."

- Günlük 14 kilo kadar yiyor ve 100 litreden fazla su içiyor

Ayaz'ın sahibi Akbaba, iri cüssesiyle dikkati çeken kurbanlık danasını beslemenin, doğal olarak bir hayli zor olduğunu söyledi. Akbaba, günlük yaklaşık 14 kilo yem yiyen ve 100 litreden fazla su tüketen Ayaz'ın kendisine bir çift de ayakkabı kazandırdığını belirtti.

Akbaba şöyle devam etti: "Ayaz'ın 60 litre su içemeyeceğini söylediler. Bir arkadaşımla bir çift ayakkabısına iddiaya girdik. Ayaz, beni yanıltmadı 75 litre su içti. Onun sayesinde bir çift ayakkabı kazandım."

Kars'tan getirdiği danasını dostu olarak gördüğünü ifade eden Akbaba, Ayaz'ın satılmaması durumunda, evine geri götüreceğini ve festivallere katılacağını söyledi.

- "11 senedir Ankara'ya kurbanlık getiriyorum"

Akbaba, neden 21 saat gibi uzun bir yolculuğa katlanarak Ankara'ya geldiği sorusunu ise "11 sene önce Ankara'ya geldim. O zamandan bu yana her kurban, ellerimle beslediğim hayvanlarımı Ankara'daki pazarlara getiriyorum. Bazı arkadaşlarım, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirleri tercih etse de ben her sene buraya gelmeyi tercih ediyorum." diye yanıtladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler