1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’a Dair Hikayeler Belgeselleştirildi
Kars’a Dair Hikayeler Belgeselleştirildi

Kars’a Dair Hikayeler Belgeselleştirildi

Kars’a dair hikayelerin olduğu video belgesel çalışmasında öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen de anlatıcı oldu.

A+A-

Kars’a dair hikayelerin olduğu video belgesel çalışmasında öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen de anlatıcı oldu.

Birçok etnik ve dini kimliğin bir arada yaşadığı Kars’ta, bir arada yaşam kültürüne katkı sunulması adına video belgesel çalışması yapıldı. 

GazeteMünevver'den Selda Manduz'un özel haberine göre; Kürt, Türk, Azeri, Terekeme, Yerli’lere, Ermeni, Rus, Eston gibi çok sayıda etnik ve dini grubun iz bıraktığı ve sokaklarında bu ize rastlamanın mümkün olduğu Kars’ta, bir arada yaşam kültürüne katkı sunulması adına video belgesel çalışması yapıldı.

Geçmişten bugüne Kars’ta yaşanmış kültürlerin birbiriyle olan etkileşimlerinden oluşturulan 5 hikâye serisi, öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen tarafından seslendirilirken, gazeteci Bilal Seçkin ise yönetmenliğini yaptı.

Avrupa Birliği Sivil Düşün programı tarafından desteklenen çalışmada “Hıripsime’nin Hüznü”, “Bir Kars Masalı”, “Kader”, “Yeğişe Çarents” ve “Casimê Celîl” isimli öyküler yer aldı. Video belgesel çalışması ayrıca, “Söz’ün Sesi: Sınırdaki Sınırsız Öyküler” ismi ile Youtube ve Podcast platformlarında yayınlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.