1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Çocuk Cinayeti'ne Ağırlaştırılmış Müebbet
Kars | 'Kış 2021 Tatbikatı' Devam Ediyor

Kars | 'Kış 2021 Tatbikatı' Devam Ediyor

Kars’ta 1 Şubat’ta başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ‘Kış 2021 Tatbikatı’ devam ediyor. 

A+A-

Kars’ta 1 Şubat’ta başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ‘Kış 2021 Tatbikatı’ devam ediyor. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda düzenlenen "Kış-2021 Tatbikatı"na, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden 66 asker ile birlikte 1268 kişilik askeri personel katılıyor.

Kars’ta devam eden tatbikatın etkinlikleri ile ilgili 9. Kolordu Komutanlığında görevli Topçu Albay Şafak Oğuz, gazetecilere bilgi verdi. 14’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı’ndaki brifing sonrası gazeteciler, Cumhuriyet köyüne yakın tatbikat alanına götürüldü. Burada komuta merkezini gezen gazetecilere, tatbikat hakkında bilgi verildi.

Haberin uzantısı...

FİİLİ BÖLÜM SONA ERDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Kars'ta düzenlediği 'Kış 2021 Tatbikatı'n fiili bölümü tamamlandı

TSK'nın Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin katılımıyla Kars'ta düzenlediği tatbikatın fiili bölümü tamamlandı.

9. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars'taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda düzenlenen birleşik, müşterek kış tatbikatı devam ediyor.

İş birliği ve koordinasyonu sağlamak, derin kar ve şiddetli soğuklarda harekat imkan ve kabiliyetlerini denemek amacıyla yapılan tatbikatın "Seçkin Gözlemci Günü"ne, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.

Tatbikatın sonunda, kargo uçağından Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli bayrak atlayışı yaptı. Azerbaycan ve Türk bayraklarının açıldığı atlayışla Seçkin Gözlemci Günü'nün fiili safhası sona erdi.

TATBİKAT HAKKINDA

- Tatbikatla, müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının da denenmesi amaçlanıyor.

- Bunun yanında birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesinin geliştirilmesi ile komuta kontrol sistemlerinin işletilmesinin sağlanması da tatbikatın diğer amaçları arasında yer alıyor.

- Taarruz, hava hücum harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alıyor.

- Toplam 1268 personelin katıldığı tatbikatta, 190 farklı cinste aracın yanı sıra 218 değişik cins ile çapta silah kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler