1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman’da ‘Kuduz’ Karantinası
Azerbaycan Askerleri 'Kış Tatbikatı' için Kars'ta

Azerbaycan Askerleri 'Kış Tatbikatı' için Kars'ta

Azerbaycan askerleri, 1-12 Şubat tarihleri arasıda düzenlenecek "Kış Tatbikatı" için Kars'a geldi.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 1-12 Şubat tarihleri arasıda, Azerbaycan'la birlikte "Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı" gerçekleştirecek.

PolitiKARS.com’un Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) derlediği açıklamaya göre; müşterek icra edilecek tatbikat için Azerbaycan askerlerinin Kars'a geldiği bildirildi.

TATBİKAT HAKKINDA

Kış 2021 Tatbikatı 1-12 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek.

  • Tatbikatla, müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının da denenmesi amaçlanıyor.
  • Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak.
  • Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personelinin de katılacağı operatif seviyedeki tatbikatın son dönemdeki en büyük tatbikatlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler