1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Başdanışman Mehmet Uçum Kars’ta
'Kar Tanesi'yle 'Deniz Yıldızı'nın Buluşması

'Kar Tanesi'yle 'Deniz Yıldızı'nın Buluşması

“Kar Tanesi İle Deniz Yıldızının Buluşması” Projesi kapsamında Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi ile Kars Susuz Kazım Karabekir Anadolu Liseleri kardeş okul ilan edildiler.

A+A-

“Kar Tanesi İle Deniz Yıldızının Buluşması” Projesi kapsamında Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi ile Kars Susuz Kazım Karabekir Anadolu Liseleri kardeş okul ilan edildiler.

Kar Tanesi ile Deniz Yıldızının Buluşması adıyla hayata geçirilen kardeş okul projesi ile Aydın-Kars buluşması gerçekleşti. Proje ile daha önce hiç şehir dışına çıkmamış öğrencilerin bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaları ve derslerinde üstün başarı elde ederek davranışlarıyla örnek öğrenci olarak gösterilen, okulun öğrencileri arasından seçilen 15 öğrenci, Kars’ta eğitim-öğretim hizmetlerini yerine getiren Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öte yandan ziyaret kapsamında Susuz Kaymakamı Yusuf İzci ve Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat eşliğinde Valisi Günay Özdemir’i de makamında ziyaret eden Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Kars’ın tarihi, kültür, inanç ve kış turizmi alanlarını da yerinde görme fırsatı buldular. 3 gün boyunca Kars’ta kalan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri Kars Kalesi, Eb’ul Hasan Harakani Hz. Türbesi, Evliya ve Fethiye Camii, Ani Örenyeri, Çıldır Gölü, Sarıkamış gibi birçok alanı gezerek, kentin tarihiyle alakalı bilgiler edindiler. Kars’a ilk defa geldiklerini kaydeden öğrenciler, hayallerinin dışında bir şehirle karşılaştıklarını ve Kars’ın bu kadar zenginliğe sahip bir şehir olduğunu bilmediklerini kaydettiler. 

Öte yandan Sarıkamış’ta da kayak yapma fırsatı bulan öğrenciler, kristal karın ve eşsiz doğanın manzarasının Türkiye’de başka bir yerde bulunmayacağını hatırlatarak, ziyaretten duydukları memnuniyeti herkesi Kars’ı görmeye davet ederek gösterdiler.

Söz konusu proje ile Aydın’da ikamet eden öğrencilerin Kars yöresini tanımaları ve Kars’ta bulunan öğrencilerden kayak öğrenmeleri sağlandı. Aynı proje kapsamında, Kars Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’nden 15 öğrenci de 12-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Kuşadası’na okulun misafiri olarak gidecek ve orada da bölgenin tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak, ayrıca Karslı öğrencilere yüzme de öğretilecek.

Projenin ilk adımını atan ve öncülüğünü yapan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Cavit Kars Kalesi eteklerinde yaptığı konuşmada projenin amacını ve oluşturulmak istenen farkındalık hakkında bilgiler verdi.

Seyhan Cavit, şunları söyledi: “Projemizin adı “Kar Tanesi İle Deniz Yıldızının Buluşması” Bu kapsamda bizim okulumuz ve Kars’ın Susuz ilçesinde bulunan Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi ile ortaklaşa yaptığımız bu projeye Kars Valiliği, Susuz Kaymakamlığı, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bu projeyi yürütüyoruz. Projenin ilk ayağı olarak 20 kişi ile Kars’tayız şu an. Kars’ın birçok yerini gezme fırsatı bulduk. Projemiz anlamı itibariyle Doğu’daki kültürel yapıyı, insanları tanımak amaçlıydı aynı şekilde buradaki öğrencilerin de Batı’daki yaşamı tanıması amaçlandı. Biz Kars’ın güzelliklerini gördük ve öğrencilerimizdeki bazı önyargıları ve Kars hakkında onlar tarafından hiç bilinmeyenleri görmeleri fırsatı sunduk. Aynı şekilde Mayıs ayında da buradaki öğrencilerimizi misafir ederek oraları tanıma fırsatı sunacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.