1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya Tüm Yaptırımlara Cevap Verecek
Gazze Savaşı | İsrail’in Saldırılarında 11 bin 320 kişi Öldü

Gazze Savaşı | İsrail’in Saldırılarında 11 bin 320 kişi Öldü

7 Ekim’den bu yana süren saldırılarda 11 bin 320 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’de, İsrail ordusu karadan kuşattığı Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini hedef aldı.

A+A-

7 Ekim’den bu yana süren saldırılarda 11 bin 320 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’de İsrail ordusu, karadan kuşattığı Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini hedef aldı.

Gazze'deki Filistin hükümetinin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin detaylar aktarıldı. Açıklamada 7 Ekim’den bu yana 11 bin 320 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

1 MİLYON 500 KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere yaralı sayısının 29 bin 200 ulaştığı ve Gazze Şeridi'nde 1 milyon 500 bin kişinin yerinden edildiği bildirildi.

3 BİN 600 KAYIP BİLDİRİMİ

Bin 755'i çocuk olmak üzere 3 bin 600 kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğu vurgulanan açıklamada; İsrail'in saldırılarında 42 bin konutun yerle bir edildiği, toplam 223 bin konutun da hasar aldığı belirtilerek, bu sayının Gazze Şeridi'ndeki toplam konutların yaklaşık yüzde 60'ına denk geldiği bildirildi.

‘200 KİŞİYİ TOPLU MEZARA GÖMDÜK’

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Şifa Hastanesi doktorlarından Adnan Al-Bursh, İsrail saldırılarıyla hastaneden ölen 200 kişiyi toplu mezara gömdüklerini açıkladı. Doktor, cesetlerin 100 hastane çalışanı tarafından altı saatte gömüldüğünü belirterek, “Cesetlerin çürümeye başlamadan önce günlerce bekletildiğini” söyledi. Toplu mezardan başka çare kalmadığını ifade eden doktor, "Sabah saat 08.30'da başladık, yerel saatle 15.00 gibi bitti" ifadelerini kullandı.

İSRAİL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ VURDU

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin yoğun bakım bölümünü vurdu. İsrail 12 Kasım’da da hastanenin yoğun bakım ünitesi ile doğumhaneyi hedef almıştı. Gazze'deki yönetim, saldırıda iki prematüre bebeğin öldüğü duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler