1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Clinton’dan, FBI’ya Yanıt
Gazze Savaşı | 'Geçici Ateşkes' Cuma Sabahı Başlayacak

Gazze Savaşı | 'Geçici Ateşkes' Cuma Sabahı Başlayacak

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ateşkes yarın yerel saatle 07.00'de başlayacak.

A+A-

Katar, İsrail ile Hamas arasındaki 'geçici' ateşkesin yürürlüğe gireceği saati açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli direniş grupları ile İsrail arasındaki savaş 48'inci gününe girerken, ateşkes anlaşmasının ne zaman yürürlüğe gireceği de netleşti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ateşkes Cuma sabahı yerel saatle sabah 07.00'da (TSİ 08.00) başlayacak" denildi.

Katar, İsrail ile Hamas'ın anlaşmasının ardından sağlanacak olan insani aranın yarın sabah TSİ ile 8'de yürürlüğe gireceğini duyurdu. İlk rehinelerin TSİ ile 17.00'de serbest bırakılacağı belirtildi. 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hamas'ın serbest bırakacağı rehinelerin listesinin İsrail tarafından onaylandığını aktardı. Sözcü, "Aynı aileden olan rehineler aynı bölgede bir araya getirilecek" dedi.

Katar'ın açıklamasından kısa süre önce Mısır Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan da “Gazze’de insani aranın taraflar arasındaki görüşmelerin gidişatına göre yarın (cuma günü) yürürlüğe girmesinin beklendiğini” söylemişti.

REHİNE ANLAŞMASI

  • İsrail’e göre, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli rehine bulunuyor.
  • İsrail ile Hamas, çatışmalara insani ara verecek uzlaşmaya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek.
  • Anlaşmaya göre, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.
  • Gazze'de 4 günlük insani ateşkes uygulanacak ve anlaşma kapsamında günde yaklaşık 300 TIR'ın Gazze'ye girişi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler