1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD | ‘Kaşıkçı Cinayeti’ İstihbarat Raporu Yayımlandı
Gazze Savaşı | 33 Filistinli ve 11 İsrailli Esir Takas Edildi

Gazze Savaşı | 33 Filistinli ve 11 İsrailli Esir Takas Edildi

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden Filistinli 30'u kadın, 3'ü çocuk 33 tutuklu ile Hamas’ın elindeki 11 rehine serbest bırakıldı.

A+A-

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden Filistinli 30'u kadın, 3'ü çocuk 33 tutuklu ile Hamas’ın elindeki 11 rehine önceki gece (27 Kasım) serbest bırakıldı.

11 İSRAİLLİ ESİR İSRAİL'E ULAŞTI

Hamas, varılan mutabakat kapsamında Gazze Şeridi'nde 11 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

gazze.jpg

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 11 İsrailli esirin ülkelerine ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

33 FİLİSTİNLİ TUTUKLU SERBEST

İsrail, Hamas ile vardığı mutabakat uyarınca hapishanede tuttuğu 33 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.

..haberin uzantısı

Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında İsrail hapishanelerinden Filistinli 30'u kadın, 3'ü çocuk 33 tutuklu serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlardan işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayanlar, Uluslararası Kızılhaç Örgütüne ait otobüsle İsrail Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrılarak Ramallah'a gitti.

gazze-001.jpg

İsrail askerleri, Filistinli tutukluları karşılamak üzere Beytunya beldesinde toplananlara göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahale etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

Doğu Kudüs'te yaşayan çocuk tutuklular da İsrail polisi tarafından ailelerine teslim edildi. Bazı Filistinli tutukluların evlerini basan İsrail polisi, ailelere "herhangi bir kutlama yapılmaması ve evlerde toplanılmaması" uyarısı yaptı.

Hamas da varılan mutabakat kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki 11 İsrailli rehineyi Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

BUGÜN SERBEST BIRAKILACAK OLANLAR BELİRLENDİ

İsrail, bugün Gazze'den serbest bırakılması beklenen İsrailli rehinelerin isim listesini aldığını duyurdu.

İsrail'in Maarif ve Haaretz gazetelerinin haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, rehine takası mutabakatı çerçevesinde Gazze'den bugün salıverilmesi planlanan İsraillilerin isim listesini aldıklarını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, serbest bırakılması planlanan İsrailli esirlerin ailelerine de bilgi verildiği kaydedildi.

Haaretz'in haberinde İsrail'e ulaşan listedeki bugün serbest bırakılacak İsraillilerin 10 kişiden oluştuğu belirtildi.

Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze Şeridi'nden 50 İsrailli kadın ve çocuk rehine, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

Katar'ın yürüttüğü arabuluculuk çalışmaları sonucu abluka altındaki Gazze Şeridi'nden salıverilecek her 10 İsrailli karşılığında 30 Filistinlinin serbest bırakılması ve çatışmalara verilecek "insani aranın" 24 saat uzatılması konusunda Hamas ile İsrail uzlaşı sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler