1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Halk Otobüsü'nde Yangın... Trafik Polisleri Tarafından Söndürüldü
Kars’ta ‘Amca - Yeğen’ Farklı Partilerden Aday Adayı Oldular

Kars’ta ‘Amca - Yeğen’ Farklı Partilerden Aday Adayı Oldular

2004’ün 31 Mart’ında yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, Kars’ta da aday adaylıkları gündeme gelmeye başladı.

A+A-

2004’ün 31 Mart’ında yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, Kars’ta da aday adaylıkları gündeme gelmeye başladı.

Gazete Munevver’den Selda Manduz’un haberine göre; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Kars’ta yaşayan amca-yeğen farklı partilerden belediye başkan aday adaylıklarını açıkladı.

AYNI GÜN ADAY ADAYLIKLARINI İLAN ETTİLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Naif Alibeyoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de (AK Parti) yeğeni Ertuğrul Alibeyoğlu aynı gün Kars Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıkladı.

Naif Alibeyoğlu ve Ertuğrul Alibeyoğlu’nun aynı gün aday adaylıklarını açıklaması dikkat çekti.

CHP’DEN NAİF ALİBEYOĞLU

Kars’ta iki dönem belediye başkanlığı yapan Naif Alibeyoğlu, CHP’den aday adaylığını açıkladı. 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olan Naif Alibeyoğlu, HDP’nin birinci olarak seçimi kazandığı yarışta 7.613 (%18,47) oy alarak 4’ncü parti olmuştu.

AK PARTİ’DEN ERTUĞRUL ALİBEYOĞLU

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun CHP’den aday adaylığını açıklamasından saatler önce, abisin oğlu Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, AK Parti’den belediye başkanlığı aday adaylığı için, KATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı.

Kars Belediye Başkanlığı seçimleri, Türkiye’nin diğer yerel seçimlerinde olduğu gibi, rekabetin yüksek olacağı bir seçim olacak gibi görünüyor.

Öte yandan, bazı yerel internet sitelerinin Naif Alibeyoğlu’na ambargo uyguladığı ve adaylık açıklamasını da kaldırdığı iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler