1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nobel Fizik Ödülünün Sahipleri Belli Oldu
Gazze Savaşı | ‘BM Genel Sekreteri’nden Ateşkes Çağrısı

Gazze Savaşı | ‘BM Genel Sekreteri’nden Ateşkes Çağrısı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 10.022 Filistinli, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 152 Filistinli öldürüldü.

A+A-

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Refah'ın Mısır üzerinden tek başına geçmesinin Gazze'ye yeterli yardımı sağlayamayacağını ifade ederek çağrıda bulundu.

Guterres, "kabusun" sona ermesi için insani ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 10.022 Filistinli, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 152 Filistinli öldürüldü. Hamas'ın İsrail'e saldırısında 1.400'den fazla insan öldürüldü.

gazze-filistin.jpg

İsrail'in hava saldırısı Gazze'nin en büyük hastanesinin güneş paneli çatısına zarar verirken, yetkililer Şeridi'ndeki tıbbi hizmetlerin çökmenin eşiğinde olduğunu söylüyor.

İsrail'in yoğun bombardımanı devam ederken, 18 BM ve diğer insani yardım kuruluşu "derhal insani ateşkes" çağrısında bulunan bir bildiri yayınladı.

Ürdün, hava kuvvetlerinin Gazze'deki Ürdün sahra hastanesine paraşütle acil tıbbi yardım gönderdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler