Iğdır’daki 'Göçmenler' Ayaklandı

Iğdır’daki 'Göçmenler' Ayaklandı

Iğdır'da bulunan "Geçici Geri Gönderme Merkezi"nde ayaklanan göçmenlerin Kırklareli'ne gönderildi öğrenildi..

A+A-

Iğdır'da bulunan "Geçici Geri Gönderme Merkezi"nde ayaklanan göçmenlerin Kırklareli'ne gönderildi öğrenildi..

Iğdır’daki geri gönderme merkezinde "salgın hastalık ve insani olmayan yaşam koşullarına karşı" yapılan eylem sonrası göçmenlerin başka yere gönderildiği bildirildi.

Valilik tarafından ‘kısa süreli ayaklanma’ olarak nitelendirilen merkezdeki son durumu gazeteci İrfan Uçar, sosyal medya hesabından paylaştı. Uçar yaptığı paylaşımda, mültecilerin Türkiye’nin doğu ucundaki Iğdır’dan batı ucundaki Kırklareli’ne götürüldüğünü belirterek, “14 otobüs 1700 kilometrelik yolu 19-20 saatte alacak. Otobüslere polis de eşlik ediyor” diye yazdı.

Haberin öncesi

GÖÇMENLER AYAKLANDI

Iğdır'da bulunan "Geçici Geri Gönderme Merkezi"nde bulunan göçmenler (mülteciler) ayaklandı.

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan göçmenler için yapılan 5 bin kişilik Geçici Geri Gönderme Merkezi'nde isyan çıktı.

Iğdır-Doğubayazıt Karayolu Erhacı köyü bölgesine yapılan Geçici Geri Gönderme Merkezi'nde gece saatlerinde isyan çıkması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. 

Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.