1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Yıldırım’dan, Kararlılık Vurgusu
İçişleri Bakanı Efkan Ala İstifa Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala İstifa Etti

Ala’nın yerine İçişleri Bakanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun getirildiği açıklandı.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ile saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşme sonrası, Ala’nın yerine İçişleri Bakanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun getirildiği açıklandı. Soylu’dan boşalan bakanlığa ise Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Erdoğan ile Yıldırım’ın toplantısı resmi programda bulunmuyordu. Görüşme 20.00’de sona erdi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Yıldırım: "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır" dedi.

Efkan Ala kimdir?

1965, Erzurum doğumlu. Erzurum milletvekili. 1987'de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.İçişleri Bakanlığı’nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. 13 Şubat 2003’te Batman, 2004’te Diyarbakır Valisi oldu. 10 Eylül 2007’de Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda istifa eden Muammer Güler’in yerine İçişleri Bakanı oldu. 61 ve 62. Hükümetlerde patlamento dışından içişleri bakanı oldu. 24 Kasım 2015 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında İçişleri bakanlığı görevini sürdürdü. 65. Hükümet'in İçişleri Bakanıyken istifa etti. Ala'nın görev döneminde çözüm süreci görüşmelerini hükümet adına yürüten isimlerden biriydi. Evli, iki çocuklu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.