1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. TİP'ten Hatay Kararı... Gökhan Zan'ın Adaylığı Geri Çekildi
HDP’li Belediye Eşbaşkanlarına Operasyon

HDP’li Belediye Eşbaşkanlarına Operasyon

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından HDP yönetici ve üyeleri ile belediye eşbaşkanlarına yönelik gözaltı operasyonları sürüyor.

A+A-

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri ile belediye eşbaşkanlarına yönelik gözaltı operasyonları sürüyor.

Hakkari ve Nusaybin belediye binalarına baskın düzenlendi. Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman ve Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Semire Nergiz ile Ferhat Kut gözaltına alındı. 

Sabah saatlerinde özel hareket timleri tarafından çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un evine baskın düzenlenerek, gözaltına alındı. 

KRİZ MASASI’NA BASKIN 

Operasyonun başlaması ardından başlayan ilçede yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan Kriz Merkezi’ne de baskın düzenlendi. Merkeze yapılan baskında HDP’li Nusaybin Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

BELEDİYE BİNASINDA ARAMA

Ayrıca, belediye binasına da baskın düzenlenerek, aramaların yapıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan eşbaşkanlar ve meclis üyesinin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanların, açılan soruşturma kapsamında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüleceği öğrenildi. 

Kentteki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

HAKKARİ’DE EŞBAŞKAN GÖZALTINA ALINDI

Hakkari’de de belediye binasına polislerce baskın düzenlendi. Belediye binasında aramalar devam ederken, Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın da evine baskın düzenlendi. Karaman gözaltına alınırken, belediye binasında aramalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler