HDP'li Belediyelere Kayyum Atandı

HDP'li Belediyelere Kayyum Atandı

Tutuklanan HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atandı.

A+A-

Tutuklanan HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atandı.

HDP'li Hakkari, Yüsekova ve Mardin'in Nusaybin belediyelerine kayyum atandı. Her üç kentte 15 Ekim günü yapılan operasyonlarda Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman,Yüksekova Belediye eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı ile Nusaybin Belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan HDP’li Nusaybin Belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, dün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararının gerekçesi belediye eşbaşkanlarının ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım’ kampanyasına katılmaları ve gizli tanık ifadelerine dayandırıldı. 

Tutuklanan eşbaşkanların yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar belediyeye kayyum olarak atandı.

Yine 15 Ekim'de gözaltına alınan Yüksekova Belediyesi eşbaşkanları İrfan Sarı ve Remziye Yaşar da, dün çıkarıldıkları mahkemece "örgüt üyeliği" ve “örgüt propagandası" suçlamaları ile tutuklandı. Eşbaşkanları tutuklanan Yüksekova Belediyesi'ne İlçe Kaymakam Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

Bu isimlerin yanı sıra gözaltına alındıktan sonra dün hakkında tutuklama kararı çıkan Eşbaşkanı Cihan Karaman'ın başında olduğu Hakkari Belediyesi'ne de kayyum atandı. Belediyeye kayyum olarak hangi ismin atandığı ise henüz netlik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler