1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abd Uluslararası Kalkınma Ajansı’ndan Türkiye’ye 3 Yeni Hibe
Cizre Belediyesi’ne Kayyum Atandı

Cizre Belediyesi’ne Kayyum Atandı

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından kazanılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyum atandı.

A+A-

HDP'li Cizre Belediyesi'ne kayyum atandı. Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ, kayyum atamasını doğruladı. 

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından kazanılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyum atandı.

Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde polisler kayyum atandığına dair tebligatı vermek üzere Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'ın ikametgahına gitti. Belediye Eşbaşkan Mehmet Zırığ, kendisi evde bulunmadığından kaynaklı tebligatın muhtara verildiğini belirtti.

Kayyum ataması ile birlikte Belediye Hizmet Binası’na giden tüm yollar polis barikatlarıyla kapatıldı.

HDP'li belediyelere atanan kayyum sayısı 13'e yükseldi.

KAYMAKAM KAYYUM OLARAK ATANDI

HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 77’lik oy oranıyla kazandığı Cizre Belediyesi’ne kimin atandığı da belli oldu. Görevden alınan Zırığ'ın yerine Cizre İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu kayyum olarak atandı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Cizre Belediye Başkanı Mehmet Zırığ hakkında devam eden bahse konu adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127'nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddesine istinaden İçişleri Bakanlığımızın 28 Ekim 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanununun 45'inci maddesi uyarınca ve yine aynı Kanunun 46'ncı maddesi kapsamında Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Cizre Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler