1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Unutulmayan Acı 'Digor...'
HDP’den Aday Tanıtım Toplantısı

HDP’den Aday Tanıtım Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı’nda aday tanıtım toplantısı düzenledi.

A+A-

HDP Kars İl Başkanlığı’nda aday tanıtım toplantısı düzenledi.

MHP Kars il Örgütü’nün, “Şehri vatan hainlerine, bölücülere bırakmayayacağız” sözlerine, Ayhan Bilgen, “Kars’ı çöp götürüyor, her yer çukura dönüşmüş fakat vatan severliği de kimseye bırakmıyorlar” diye cevap verdi. Bilgen ayrıca, bazıları aynı nutuklarla toplumu gererek, kamplaştırarak rezaletlerini örteceklerini sandıklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığı’nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. AKP’nin Kars’ı MHP’ye bırakmasına değinen Bilgen, tüm halklara HDP çatısı altında birleşme, mücadele etme çağrısında bulundu. 

Aday tanıtım toplantısında ilk olarak sözü HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca aldı. Alaca, amaçlarının her şeyi bir tarafa bırakıp çok çalışmak ve mutlaka başarmak olacağını belirterek, ”Bu partinin her bir kadrosunda, organında yer almak bizler için onurdur. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Çok sevdiğim bir slogan var ‘HDP umuttur umut dimdik ayak’ ayakta, güçlü olduğumuzu 31 Mart’ta herkese göstereceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Ardından sözü HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen aldı. Leyla Güven’in açlık grevinin önemine ve açlık grevini saygıyla konuşmasına başlayan Ayhan Bilgen, daha sonra gündem ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’nin adayını çekerek MHP’ye devretmesini değerlendiren Bilgen, “Kars’ta kampanyaya ilk başladığımız gün demiştik ki ‘Bu şehirde iki parti yarışacak. Biri biz ama öbürü kim olacak buna kendileri karar verecekler’ Kimin yarışacağına, rakibimizin kim olacağına onlar karar verecek. Ama bu şehrin kimin yöneteceğine bu şehirde yaşayan herkes karar verecek. Dün ilk yapılan açıklamara baktığımızda şunu çok net biçimde görüyorsunuz. Hala eski alışkanlıklarıyla, babadan, atadan görme siyaset yönetemleriyle bu şehri kandıracaklarını sananlar var. Neymiş, şehri vatan hainlerine, bölücülere bırakmayacaklarmış. Bakın meşhur bir sözdür, vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Başka işlerle uğraşıp belediye bankamatik personeli ile yürütülen işler vatan sevgisinin değil, bayrak, vatan gibi sembollerle pisliğin örtülmesinin göstergesidir. Ortalığı çöp götürüyor, her yer çukura dönüşmüş ama onlar vatan severliliği de kimseye bırakmıyorlar. Madem o kadar seviyorsanız, diyoruz ki, bu vatan sevgisini şimdiye kadar belediyede olan biteni halka açıp birlikte oturalım konuşalım, görelim bakalım. Bu vatanın Kars parçasını ne kadar sevmişsiniz? Sevip ne yapmışsınız? Sevip soyanla sevip soğana çevirenler bir kez daha bu seçimde de aynı nakaratlarla, aynı hamasetle, aynı nutukla toplumu gerip kamplaştırarak rezaletlerini örteceklerini sanıyorlar” dedi. 

Bilgen’in açıklamalarının satırbaşları şöyle: “Biz burda koltuk yarışı, sevdası, makam, para, pul yakınlarımızı zengin etme üzerine siyaset yapmıyorsak savunduğumuz değerlere yakışan bir tarzda siyaset yapmayı ona uygun davranmayı pratiğimizle ortaya koymamız lazım. Bu sözleri lafta söylemek kolaydır hepimiz çok güzel sözler kullanabiliriz ama bunu uygulamaya koyma kgerçekten aynı zamanda kendi içimizdeki iktidarı, nefsimizdeki egoyu yenmektir. Nefsimizi ayaklar altına alıp gerçekten inandığımız değerler için siyaset yapmanın gerektirdiği olgunluğu, erdemliği sergilemektir. Bu anlamda bu süreç hepimiz için bir sınav olacaktır. Burada kampanyaya ilk başladığımız gün demiştik ki ‘Bu şehirde iki parti yarışacak. Biri biz ama öbürü kim olacak buna kendileri karar verecekler. Kimin yarışacağına, rakibimizin kim olacağına onlar karar verecek. Ama bu şehrin kimin yöneteceğine bu şehirde yaşayan herkes karar verecek. Dün ilk yapılan açıklamara baktığımızda şunu çok net biçimde görüyorsunuz. Hala eski alışkanlıklarıyla, babadan, atadan görme siyaset yönetemleriyle bu şehri kandıracaklarını sananlar var. Neymiş, şehri vatan hainlerine, bölücülere bırakmayacaklarmış. Bakın meşhur bir sözdür, vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Başka işlerle uğraşıp belediye bankamatik personeli ile yürütülen işler vatan sevgisinin değil, bayrak vatan gibi sembollerle pisliğin örtülmesinin göstergesidir. Ortalığı çöp götürüyor, her yer çukura dönüşmüş arkadaşlar vatan severliği de kimseye bırakmıyorlar. O kadar seviyorsanız, diyoruz ki, bu vatan sevgisini şimdiye kadar belediyede olan biteni halka açıp birlikte oturalım konuşalım, görelim bakalım bu vatanın Kars parçasını ne kadar sevmişsiniz. Sevip ne yapmışsınız. Sevip soyanla sevip soğana çevirenler bir kez daha bu seçimde de aynı nakaratlarla, aynı hamasetle, aynı nutukla toplumu gererek, kamplaştırarak bu rezaleti örteceklerini sanıyorlar. Çok geçti arkadaşlar, köprünün altından çok sular geçti. Bu şehirde dolaştığınız esnaf kapısını çaldığınız insanlar artık sadece gerilim siyaseti, dışlama, kamplaştırma üzerinden hiçbir partiye pirim vermiyorlar. Herkes biliyor ki dün itibariyle yapılan hamle operasyon sadece HDP’nin kazanmasını engellemek içindir, başka bir hesap yok. Birleştiklerinde de bunun için birleşiyorlar, birilerini sahaya sürdüklerinde de bunun için sahaya sürüyorlar. Ama bu oyunu Kars bu sefer çok net bir biçimde bozacak ve 31 Mart’ta Kars’ın kaderi değişecektir. 

Bilgen son olarak, oyları bölmemeye, herkesi bu çatı altında birleşmeye çağırdıklarını belirterek, “Hiçkimseyi geçmişte yaptığı tercihlerden dolayı asla yargılamayacağız. Kimseye ‘Şimdiye kadar neredeydin?’ diye sormayacağız. Biz yeni bir sayfa açıyoruz. Önümüze, geleceğe bakacağız ve bugünden itibaren de herkesi bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz” dedi.

HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca ise şunları söyledi: “Amacımız her şeyi bir tarafa bırakıp çok çalışmak ve mutlaka başarmak olacaktır. Bu partinin her bir kadrosunda, organında yer almak bizler için onurdur. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Çok sevdiğim bir slogan var ‘HDP umuttur umut dimdik ayak’’ ayakta, güçlü olduğumuzu 31 Mart’ta herkese göstereceğiz.’’

Konuşmaların ardından adayların isimleri alkışlarla okundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler