1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 1 Yılda Aranan 561 Kişi Yakalandı
HDP Üçüncü Seçim Bürosunu Açtı

HDP Üçüncü Seçim Bürosunu Açtı

HDP’nin üçüncü seçim irtibat bürosunun açılışı, Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen’in katılımıyla gerçekleşti.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dair çalışmalarına devam ediyor.

HDP’nin üçüncü seçim irtibat bürosunun açılışı, Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen’in katılımıyla  gerçekleşti.

Halkların yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta Bilgen, bir kez daha belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.

Bilgen, “Biz çok açık bir biçimde diyoruz ki; bu şehri bugüne kadar yönetildiği biçimi ile değil demokrasiyi,  özgürlüğü, eşitliği, hakkaniyeti, katılımı ve şurayı esas alarak şehirde herkesin içerinde yer aldığı mahalle mekanizmalarının, sivil toplum örgütlerinin görüşleri ve katkısı doğrultusunda yöneteceğiz” dedi.

Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

Bu şehri yönetenler geçmişte yaptıklarıyla yüzleşemiyorsageleceğe dair söyleyecekleri sözlerin hiç bir inandırıcılığı samimiyeti olmaz. 

Biz çok açık bir biçimde diyoruz ki; bu şehri bugüne kadar yönetildiği biçimi ile değil demokrasiyi,  özgürlüğü, eşitliği, hakkaniyeti, katılımı ve şurayı esas alarak şehirde herkesin içerinde yer aldığı mahalle mekanizmalarının, sivil toplumörgütlerinin görüşleri ve katkısı doğrultusunda yöneteceğiz. 

Biz her şeyi bilen bir başkan anlayışına karşıyız. Böyle bir siyaset yok, böyle bir liderlik yok, böyle bir belediye başkanlığı anlayışı yok. 

Kim ki dünyada her şeyi kendisinin bildiğini her şeye kendisinin gücünü yettiğini düşünüyorsa  megalomandır,hastadır tedaviye ihtiyacı vardır. Belediye başkanlığına değil hastaneye yatırılması gerekir. Şehirde biz önce bu anlayışı mahkum etmeliyiz. 

‘Ben varsam şehir cennet olacak ben yoksam kıyamet kopacak’  anlayışı doğru değildir. Bu şehirde hepimiz kadar, benim kadar belediye başkanlığı yapacak onlarca insan var. 

Bu şehrin sorunlarını benden daha bilenler var, burada yaşayan insanlar var yıllarca STK’larda çalışanlar var. Bu şehrin sorunlarına kafa yoranlar var. 

Biz sadece bunu koordine edeceğiz, bu birikimi potansiyeli bir araya getireceğiz. Biz oyun kuruculuğunu yapacağız ve şehri birlikte yöneteceğiz. 

Biz A partisine B şahsına oy istemiyoruz, şehrin kendisine oy vermesini istiyoruz ve şehrin kendi kendini yönetebileceğine inanıyoruz. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum.

hdp-011.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler