1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Kars Balı'na Kare Kodlu Etiket
HDP Dördüncü Seçim Bürosunu Açtı

HDP Dördüncü Seçim Bürosunu Açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Belediye Eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in katılımıyla Kars’ta dördüncü seçim irtibat bürosunu açtı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Belediye Eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in katılımıyla Kars’ta dördüncü seçim irtibat bürosunu açtı.

Şehitler Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu açılışında konuşan Belediye Eşbaşkan adayı Şevin Alaca, HDP’nin eşbaşkanlık sisteminin dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Alaca, “HDP, eşbaşkanlık sistemi ile dünyaya örnek olmuştur. Eşbaşkanlığı Kars'taki yerel belediyeciliğe yansıtarak kadın iradesinin temsil edildiği ve kadın bakışının yönetimlerde olduğu katılımcı, şeffaf ve ekolojik, yerel yönetimler ve tesisi için elimizden geleni yapacağız. Kimlik siyaseti yapmadan toplum yararı ilkesiyle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen ise, 31 Mart’a Kars’ta seçim yerine referandum yapılacağını söyledi.

Bilgen, “Arkadaşlar 31 Mart’ta Kars'ta seçim olmayacak 31 Mart'ta Kars'ta referandum olacak, bugüne kadar yapılanları onaylayanlar ve bu şehre bunu layık görmeyip yeni bir sayfa açmak isteyenler arasında. Hepsi bir yana, biz öbür yana ve bu tercihi de Karslıların en güzel biçimde yapacağını düşünüyoruz, bu büromuzun da hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Eşbaşkan adayı Şevin Alaca’nın açıklamaları şöyle:

Seçim irtibat büromuzun açılışına hoş geldiniz. Sayın Leyla Güven'in insani ve yaşamsal bir talep ile başlatmış olduğu açlık grevinin 100  günündeyiz. Direnişiniz saygıyla selamlıyorum önünde eğiliyorum.

‘DEMOKRATİK VE TEMİZ SİYASET İLKESİYLE YOLA ÇIKTIK’

Halkların Demokratik partisi olarak 31 Mart 2019 yerel seçimleri için demokratik ve temiz siyaset ilkesiyle yola çıktık.

Kars'ta halkların taleplerini dinleyerek, sorunlarını tespit edip birlikte çözüm bulmak için çalışmalarımıza başladık. Son güne kadar da bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kars'ın özgün yapısına, kültürel dokusuna yakışır bir kent görünümüne kavuşturmak için hizmet edeceğiz.

‘HDP UMUTTUR, UMUT DİMDİK AYAKTA’

HDP, eşbaşkanlık sistemi ile dünyaya örnek olmuştur. Eşbaşkanlığı Kars'taki yerel belediyeciliğe yansıtarak kadın iradesinin temsil edildiği ve kadın bakışının yönetimlerde olduğu katılımcı, şeffaf ve ekolojik, yerel yönetimler ve tesisi için elimizden geleni yapacağız.

Kimlik siyaseti yapmadan toplum yararı ilkesiyle çalışacağız. Partimizle ilgili özellikle kayyum propagandası yapılıyor çünkü partimizle ve adaylarıyla ilgili hiçbir kara propaganda yapacakları tek argümanları yok. Tek argümanları kayyum.

Bu da kayyum politikasını desteklediklerini gösteriyor, bizden korktuklarını gösteriyor HDP umuttur, umut dimdik ayakta. 31 Mart'ta mutlaka kazanacağız.

Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

“Siyaseti tehlikeli bir noktada yapıyoruz, açılışımızı da tehlikeli noktada yapıyoruz. Umarım kimsenin başına bir şey düşmeden bitireceğiz. Biz bu seçimde mümkün olduğu kadar çevreye rahatsızlık vermeden böyle büyük gürültü patırtı koparmadan, birebir ikili ilişkilerle doğrudan mahallelere dokunarak, çalışmamızı yürüteceğimizi söyledik.

Böyle de yapıyoruz bu dördüncü seçim büromuz. Bu seçim bürosu ile birlikte bu mahalledeki çalışmalarımızı da daha güçlü, daha etkili yapacağız.

Hem mahallenin sorunlarını anlayan, öğrenen hem de mahalleliyle birlikte sorunları çözme iddiamızı çabamızı seçim kampanyamıza da yansıtan bir çalışma içinde olacağız. 

Kayyum konusunda zaten eşbaşkan adayımız çok net söyledi. Ben de daha önce söylediğimi bir kez daha tekrarlayayım, eğer bir takım siyasetçiler kendilerini savunamıyor sözlerini ortaya koyamıyor, bizimle ilgili de bir eleştiri yapamıyorlar diye sadece kayyum tehdidi ile kayyum şantajıyla kendilerine oy toplayacaklarını sanıyorlarsa avuçlarını yalayacaklar arkadaşlar. Halk bu kara propagandaya vereceği prim yok.

Herkes kendi sözünü söylesin, kendi gücünü ortaya koysun, kendi hesabını versin. Biz çok rahatız diyoruz ki Kars demokratik tercihini ortaya koysun, eğer bu iradeyi birileri tanımıyor yerine atama yöneticilerle şehri yönetiyorlarsa, hırsız siyasetçiler yöneteceğine devleti memurları yönetsin bu kadar net, bu kadar açık.

Bizim sözümüz, asla bu şehrin 25 yılın hesabını görmeden bu şehrin 25 yıl boyunca talan edilmesini, arazilerinin satılmasını, birilerine peşkeş çekilmesini görmezlikten gelerek siyaset yapmayacağız.

25 yıl boyunca bu şehri bu hale getirenler bizim açımızdan tek partidir, amblemleri ne olursa olsun, adaylarının isimleri ne olursa olsun bizim için fark etmiyor.  

25 yıl boyunca şehri bu hale getirenler tek partidir. Şimdiye kadar denenmemiş şimdiye kadar ürettiğini eserini ortaya koymamış tek siyasi harekette HDP’dir. Biz diyoruz ki; tek partiyle yarışacağız.

Karşımızdaki muhatap, 25 yıl boyunca şehri kale getirenlerdir. Partilerini değiştirmiş olabilirler ve amblemlerini değiştirmiş olabilirler, rozetlerini değiştirmiş olabilirler ama hepsi aynı anlayışta.

Bu anlayışların hepsi bir araya gelse de, birleşseler de, ittifak da yapsalar, bölünseler de, ayrışsalar da birbirlerine yalancıktan göstermelik muhalefet etseler de sonuç da bizim açımızdan hepsi tek parti.

Şunu çok net söyleyerek bitiriyorum: Arkadaşlar 31 Mart’ta Kars'ta seçim olmayacak 31 Mart'ta Kars'ta referandum olacak, bugüne kadar yapılanları onaylayanlar ve bu şehre bunu layık görmeyip yeni bir sayfa açmak isteyenler arasında. Hepsi bir yana, biz öbür yana ve bu tercihi de Karslıların en güzel biçimde yapacağını düşünüyoruz, bu büromuzun da hayırlı olmasını diliyoruz.”

acilis-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler