1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay Yöneticileri'nden Kızılay Dede'ye Ziyaret
'Gebze Cezaevi'nde Yaşamına Son Verdi

'Gebze Cezaevi'nde Yaşamına Son Verdi

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde PKK üyeliğinden hükümlü bulunan Ayten Beçet’in cezaevinde yaşamına son verdiği açıklandı.

A+A-

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde PKK üyeliğinden hükümlü bulunan Ayten Beçet’in cezaevinde yaşamına son verdiği açıklandı.

Beçet, bıraktığı mektupta PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı yapılan açlık grevlerine sessiz kalınmasını protesto etmek amacıyla yaşamına son verdiğini yazdı.

Avukat Gülüm: Mektup bıraktı

Gelişmeleri takip eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Züleyha Gülüm’e Ayten Beçet’in ölümüne ilişkin şüpheli bir durum olup olmadığını sorduk.

Avukat Gülüm, Beçet’in intihar ederek öldüğü bilgisinin kesin olduğunu, bıraktığı mektupta Öcalan üzerindeki tecride karşı yapılan açlık grevlerine sessiz kalınmasını protesto etmek amacıyla intihar ettiğini yazdığı bilgisini paylaştı.

Avukat Gülüm, Ayten Beçet’in PKK üyeliğinden hükümlü olduğunu, beş yıldır cezaevinde bulunduğunu, iki yıl yatarı kaldığını da söyledi.

Gergerlioğlu: Açıklamayı Adalet Bakanlığı yapacakmış

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevi yönetimiyle görüştüğünü belirterek, Beçet’in intihar ettiği bilgisinin cezaevi yönetimince doğrulandığını söyledi.

Gergerlioğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda cezaevi yönetiminin ayrıntılı açıklama yapmadığını belirterek, “Olayı Adalet Bakanlığı’na bildirdiklerini ve açıklamanın Adalet Bakanlığı'nca yapılacağını belirtiyorlar” dedi.

Buldan: Kaç kişinin daha yaşamını yitirmesine göz yumacaksınız?

Ayten Beçet’in intiharına Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde değinen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi:

“Buradan Adalet Bakanlığı’na ve hükümete bir kez daha seslenmek istiyoruz. Daha kaç insanın yaşamını yitirmesine göz yumacaksınız, tecridin kaldırılması yönünde daha ne kadar ketum olacaksınız?

“İnsanlar bedenini açlığa yatırmış ve tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

“Tecrit, bir insanlık suçudur, bugün burada bir kez daha söylüyoruz. Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkı vardır. Bu hakkı insanların elinden almakla kendi yasalarınızı hiçe sayıyorsunuz.

“Buradan bir kez daha hükümet ve Adalet Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz; tecrit derhal kaldırılmalı, Sayın Öcalan ailesi ve avukatlarıyla derhal görüşmelidir.” dedi.

Gezen'in de intihar ettiği açıklanmıştı

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Zülküf Gezen’in de 17 Mart’ta Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecridi protesto etmek için yaşamına son verdiği açıklanmıştı.

Gezen Diyarbakır’da toprağa verilmişti.

30 yaşındaki Zülküf Gezen, 10 Ekim 2007’de Diyarbakır’da bir polisin yaşamını yitirdiği, ikisi polis altı kişinin yaraladığı bir saldırıyla ilgili yargılandığı davada 2010 yılında 109 yıl 6 ay ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmıştı. 

Haberin uzantısı...

Karanlıkta Defnedildi

Cezaevinde yaşamına son veren Ayten Beçet’in cenazesi, jandarma ablukasında sadece 20 aile bireyinin katılımıyla zifiri karanlıkta defnedildi. Milletvekillerinin cenazeye katılması ise “gelen emir” üzerine engellendi.

Gebze Kapalı Cezaevi’nde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son veren Ayten Beçet’in cenazesinin polis tarafından yola çıkarıldığını öğrenen baba Sabri Beçet, Ankara'dan geri döndü. 

Araçların çıkışını engellemek için sokak girişlerini zırhlı araçlarla kapatan polisler ile milletvekilleri tartıştı. Polisler, milletvekillerinin cenazeye katılmasına müsaade edilmeyeceğini sadece yakın akrabaların katılmasına izin verebileceklerini söyledi. Uzun uğraşlar sonucunda mahalleden arabaların çıkmasına izin verilirken, milletvekilleri ve aile araçlarla mezarlığın önüne geldi.

‘GELEN EMİR’ ÜZERİNE

Mezarlığın önüne gelen aile ve milletvekillileri, bu kez jandarmanın zırhlı araçlı barikatıyla karşılaştı. Mezarlık önünde cenazenin defin işlemine katılmak isteyen milletvekilleri jandarmalar tarafından engellendi. Jandarma komutanı, kendilerine “gelen emir” doğrultusunda milletvekillerinin cenazenin defnedilmesine katılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. 

Milletvekillerinin uzun uğraşları sonucu anne Fatma Beçet ve Sabri Beçet’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik aile bireylerinin mezarlığa girişine izin verildi. Mezarlığa giren Beçet ailesi, zifiri karanlıkta Ayten Beçet’in cenazesinin defin işlemlerini gerçekleştirdi.

Öte yandan Beçet ailesinin, evlerinin yakınlarında bulunan ve Şahinbey Belediyesi’ne ait olan taziye evini kullanmak için yaptığı başvurunun da reddedildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler