1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 3 Ağustos 'Ezidi Soykırım Günü' İlan Edildi
Ermenistan ile Azerbaycan 'Barış'a Çok Yakın

Ermenistan ile Azerbaycan 'Barış'a Çok Yakın

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış anlaşması olacağını duyurdu.

A+A-

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış anlaşması olacağını duyurdu.

pasinyan.jpg

Başbakan Paşinyan sosyal medyadan bugün paylaştığı mesajında şunları söyledi:

'YENİ BİR GERGİNLİK OLMAYACAK'

“Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşması olacak ve bu anlaşma en üst düzeyde kabul edilen ortak resmi açıklamalara dayanacaktır. Yeni bir gerginlik olmayacak! Uluslararası toplum, bu söylemi güçlü bir şekilde desteklemelidir."

Agos'ta yer alan habere göre, dün, Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan ordusunun ateşi sonucu bir askerin vefat ettiğini açıklamıştı. Açıklamada "Gelişme Rus Barışı Koruma Birliği’ne iletildi" denmişti.

NELER YAŞANDI?

Ermenistan ve Azerbaycan, resmi olarak Azerbaycan sınırları içinde yer alan ancak fiili olarak 1994’te sona eren savaştan bu yana Ermenistan’ın desteklediği Ermeni güçlerinin kontrolü altında bulunan Dağlık Karabağ konusunda on yıllardır süren bir anlaşmazlık yaşıyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020 yılında Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle yaşanan savaşta 6 bin 500'ten fazla insan vefat etti. Moskova'nın arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşması sonucunda Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da Ermenistan'ın kontrolündeki toprakların önemli bir bölümünü geri alırken Rusya da bölgeye barış gücü konuşlandırdı. Ancak o zamandan beri her iki taraf da birbirlerini anlaşmayı düzenli olarak ihlal etmekle suçladı.

2022'nin eylül ayında Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında çatışmalar yaşanmıştı. Bu çatışmada da ülkeler karşı tarafı suçlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler