‘Alican Sınır Kapısı’ 35 Yıl Sonra Açıldı

‘Alican Sınır Kapısı’ 35 Yıl Sonra Açıldı

Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı 35 yıl sonra 6 Şubat depreminden etkilenen illere yardım ulaştırılması için açıldı. 

A+A-

Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı 35 yıl sonra 6 Şubat depreminden etkilenen illere yardım ulaştırılması için açıldı. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle komşu ülkelerden Türkiye'ye yardım ulaştırılmaya devam ediliyor. 

Iğdır'da bulunan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı, 35 yıl sonra depremlerden etkilenen illere yardım ulaştırılması için açıldı.

ERMENİSTAN'DAN 5 TIR YARDIM MALZEMESİ

Deprem bölgesi için Ermenistan'da hazırlanan 5 tır yardım malzemesiyle ülke heyeti, sınırdaki Alican Köprüsü'ne (Margara Köprüsü) geldi. Burada Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürü Burhan Çöllü ve askeri yetkililerce karşılanan Ermenistan heyeti, resmi işlemlerin ardından deprem bölgesine hareket etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vahan Kostanyan yardım taşıyan bir kamyonun görüntülerini paylaştığı Twitter mesajında "Ermenistan'dan gelen insani yardım, Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara köprüsünü geçerek depremin olduğu bölgeye gidiyor" ifadelerini kullandı.

Alican Sınır Kapısı, son olarak 1988'de Ermenistan'da yaşanan depremde kullanılmış, Türk Kızılay tarafından toplanan yardımlar buradan geçirilerek afet bölgelerine gönderilmişti.

Ermenistan depremlerin ardınan Türkiye ve Suriye'ye arama kurtarma ekiplerini göndermişti. Ermenistan yönetimi, arama kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye'ye 28 kişilik ekip yollamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler