1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Bankaların Net Karı 22 Milyar 781 Milyon Lira Oldu
EPDK, 3 'Dağıtım Şirketi'ne Kayyum Atadı

EPDK, 3 'Dağıtım Şirketi'ne Kayyum Atadı

Kayyum atanan şirketler Yalova ve Tekirdağ'ın Çorlu ile Bursa'nın İnegöl ilçelerinde 425 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti veriyordu.

A+A-

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş'ye (BOTAŞ) borçlarını ödememesi nedeniyle üç doğal gaz dağıtım şirketine kayyum atadı.

Kayyum atanan şirketler ise Yalova ve Tekirdağ'ın Çorlu ile Bursa'nın İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketleri olarak açıklandı.

epdk-2.jpg

YENİ İHALE YAPILACAK

EPDK'nin açıklamasına göre, söz konusu dağıtım bölgelerinde şirketlere atanan kayyum geçici süreyle görev yapacak. Kurum, 4 ay içinde bu bölgeler için yeniden doğal gaz dağıtım ihalesine çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili şirketlerin hizmet kalitesi ve arz güvenliği noktasında 'sınıfta kaldığını' belirtti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler