1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Alkollü İçeceklere Zam
EPDK Tarafından El Konulan 3 'Gaz Dağıtım Şirketi' Satılacak!

EPDK Tarafından El Konulan 3 'Gaz Dağıtım Şirketi' Satılacak!

EPDK tarafından yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kayyım atanan 3 doğal gaz dağıtım şirketi satışa sunuldu.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kayyum atanan 3 doğalgaz dağıtım şirketinin satış kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

EPDK tarafından yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kayyım atanan 3 doğal gaz dağıtım şirketi satışa sunuldu.

ARMAGAZ, ÇORDAŞ VE İNGAZ ŞİRKETLERİ SATILACAK

28 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve kayyum atanan Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketleri açık artırma usulüyle satışa sunulacak.

İlana göre, Armagaz 1 milyar 106.4 milyon TL en az fiyatla satışa sunuldu. Çordaş 749.6 milyon TL, İngaz 680.9 milyon TL en düşük bedelle satışa çıkarıldı.

Açık artırma ile yapılacak ihalelerin tarihleri ayrıca EPDK tarafından duyurulacak.

..haberin öncesi

EPDK BORÇLARINI ÖDEMEYEN 3 DOĞAL GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNE KAYYUM ATADI

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ve Tekirdağ'ın Çorlu ile Bursa'nın İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketlerine, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) borçlarını ödememesi nedeniyle 28 Eylül 2023 tarihinde kayyum atanmıştı.

4 AY İÇİNDE DOĞAL GAZ DAĞITIM İHALESİNE ÇIKACAK

EPDK'nin açıklamasına göre, söz konusu dağıtım bölgelerinde şirketlere atanan kayyum geçici süreyle görev yapacak. Kurum, 4 ay içinde bu bölgeler için yeniden doğal gaz dağıtım ihalesine çıkacak.

Yalova, Çorlu ve İnegöl'de toplam 425 bin aboneye, yaklaşık 1 milyon 250 bin vatandaşa doğal gaz dağıtım hizmeti veren bu şirketlere kayyum, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ'a borçların ödenmemesi nedeniyle atandı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler