1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Ek Yerleştirmeler İçin Son Tarih 30 Ağustos
Ek Yerleştirmeler İçin Son Tarih 30 Ağustos

Ek Yerleştirmeler İçin Son Tarih 30 Ağustos

ÖSYM’nin 10 Ağustos’ta üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarını açıklamasının ardından üniversitelerdeki boş sıraları doldurmak için ek yerleştirme süreci binlerce öğrenci için ikinci bir şans doğdu

A+A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 10 Ağustos’ta üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarını açıklamıştı. Ancak bu, herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için yolun sonu anlamına gelmiyor. Adaylara ek yerleştirme şansı sunuldu. Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik Uzmanı ve Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, ek yerleştirmelerle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

ÖSYM’nin 10 Ağustos’ta üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarını açıklamasının ardından üniversitelerdeki boş sıraları doldurmak için ek yerleştirme süreci binlerce öğrenci için ikinci bir şans doğdu. Ek yerleştirme döneminin bugün itibariyle başlayarak 30 Ağustos gecesi saat 23.59’a kadar süreceğini belirten Dilek Sevtap Gürbüz, “Üniversite yerleştirmelerinde ikinci viraja geldik. Yerleştirme süreci tamamlandıktan sonra üniversitelerin boşta kalan kontenjanları için ek yerleştirme döneminde adaylara ikinci bir şans sağlandı. Ek yerleştirme dönemi yerleştirme döneminden daha kısa bir süre. Bugün başlayan süreç 30 Ağustos gecesi 23.59’da sisteme son girişler ile bitecek” dedi.

Ek yerleştirmelerde 4 yıllık fakültelerde taban puan uygulaması olduğunu söyleyen Gürbüz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Aldıkları puanın altında herhangi bir yeri tercih edemeyecekler yani taban puan uygulaması var. Bunun için bu dönemde doğru tercih yapabilmek için seçecekleri meslekle ilgili fakültelerin taban puanlarına bakıp 4 yıllık seçimlerini yapmalılar. Ek olarak 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimi alıp dikey geçiş sınavıyla 4 yıllık eğitimlerini tamamlayabilecekleri süreç için de meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinde boşta kalan yerleri tercih edebilirler.”

Doğru mesleği seçmedeki en önemli kriterin ‘mutluluk’ olduğunu vurgulayan Gürbüz, “Bu süreçte en önemli konu; mutlu olacakları meslekleri seçmeleri. Bunun yanında iyi eğitim alacakları üniversiteyi belirlemek ve daha sonrasında kendilerine sağlanacak staj ve iş imkânları, akademisyen kadrosu, yurtdışı olanakları var. Tıpkı yerleştirme döneminde olduğu gibi tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmalılar” diye konuştu.

Kısa süren ek yerleştirme dönemi için ani ve yanlış kararlar verilmemesi adına nelere dikkat edilmesi gerektiğine de değinen Gürbüz, “Tercih döneminde olduğu gibi ek yerleştirme döneminde de tüm liselerde ve üniversitelerde uzmanlar görevlerinin başında olacaklar. Adaylar için hem üniversitelerdeki bölümlerin taban puan uygulamalarını inceleyebilecekleri hem de meslek yüksekokulundan 4 yıllığa tamamlamak için izlenecek yolları öğrenebilecekleri bir yapı oluşturuldu. Uzmanlara başvurarak ek tercih döneminde doğru bilgilenmeyi sağlamak en azından kendilerine sunulan bu ek kontenjan fırsatında yerleşebilecekleri bu 2 veya 4 yıllık programları doğru seçmeleri açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.