1. HABERLER

  2. Önder Sav ile CHP'nin Son SÜRECİ
Danıştay'dan Tekel İşçilerine Müjde

Danıştay'dan Tekel İşçilerine Müjde

Danıştay aldığı kararla, direnişte olan yaklaşık 12 bin TEKEL işçisine zaman kazandırdı.

A+A-
Danıştay TEKEL İşçilerine zaman kazandırdı.Yüksek mahkeme 4C'ye geçiş için hükümetin işçilere tanıdığı sürenin dolmasına bir gün kala kararın yürütmesini durdurdu. 76 gündür eylemde olan işçiler direnişin meşruiyeti kalmadığını öne sürerek zor kullanmaya hazırlanan valiliğin çabasını şimdilik boşa çıkarttı.
Danıştay bugün aldığı direnişte olan yaklaşık 12 bin TEKEL işçisine zaman kazandırdı.
76 gündür Ankara'da eylem yapan işçilere hükümetin özlük haklarından vazgeçerek 4C sözleşmelerini imzalamaları için tanıdığı süre yarın doluyordu.
Valilik sürenin dolmasının  ardından işçilere polisin müdahale edebileceğini ima etmişti.
Hükümetin işçilere iş güvencesi bulunmayan ve ücretlerini düşürecek 4C sözleşmesini imzalamak için "30 gün" zaman tanımasının yürütmesini durduran mahkeme gerekçesinde şöyle dedi:
"(...) iş akitleri feshedilen işçiler bakımından bu yeni durumların ortaya çıktığı andan itibaren bulundukları durumu değerlendirme, geçecekleri statüyü, çalışma koşullarını inceleme ve Anayasanın öngördüğü hak arama özgürlüğü yönünden konuyu değerlendirerek bir karar verebilmelerine olanak sağlayacak yeni bir süre saptanması gerekir (...)"
Özelleştirilen TEKEL'den geriye kalan son işçilerin de iş akitleri 31 Ocak'ta fesh edildi. Bakanlar Kurulu'ysa 4 Şubat'ta aldığı kararla işçilere 4C'ye geçmek için 30 gün süre tanıdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.