1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Covid-19 Türkiye | Ulaşım Normalleşmeye Başlıyor
Covid-19 Türkiye | Ulaşım Normalleşmeye Başlıyor

Covid-19 Türkiye | Ulaşım Normalleşmeye Başlıyor

Haziran ayında yeniden uçuşlara başlayacak olan Türk Hava Yolları (THY), yeni uçuş düzenlemesinde uygulanacak Covid-19 önlemlerini duyurdu.

A+A-

Haziran ayında yeniden uçuşlara başlayacak olan Türk Hava Yolları (THY), yeni uçuş düzenlemesinde uygulanacak Covid-19 önlemlerini duyurdu. Yeni önlemlere göre yolcular anons sırası ile sıra numarasına göre uçağa alınacak, koridorlarda kuyruk ve temas olmayacak.

Coronavirüs nedeniyle uçuşlarını bir süre askıya alan ve 5 Haziran itibariyle iç hat uçuşlarına başlamayı planlayan Türk Hava Yolları (THY) uçuşta da yeni bir döneme giriyor.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak yolcuların uçuş esnasında dikkat etmesi gereken konuları açıkladı.

Ekşi yeni dönemle ilgili şunları kaydetti: “Şimdi uçuşa hazırlanma zamanı. Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var. Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile. Maskeni tak. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun. Sosyal mesafeni koru, mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. Hijyene dikkat, el yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat.”

İlgili haber..

Yüksek Hızlı Tren'de İlk Sefer

Coronavirüs nedeniyle ara verilen hızlı tren seferleri yarı kapasite ile yeniden başlıyor. 

Covid-19 tedbirleri nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin 28 Mayıs Perşembe günü başlayacağı duyuruldu. 

İlk seferin Perşembe sabahı saat 7.00'de Ankara'dan İstanbul'a olacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatıyoruz. Perşembe günü itibariyle YHT hatlarında günde 16 sefer yapmaya başlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler