1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Çıldır Gölü'nde Kafkas Gösterisi
Çıldır Gölü'nde Kafkas Gösterisi

Çıldır Gölü'nde Kafkas Gösterisi

Yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde iki genç kafkas gösterisi sergiledi.

A+A-

Yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde iki genç kafkas gösterisi sergiledi.

Her yıl kar yağışı ve havaların soğuması ile birlikte yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü çeşitli etkinliklere sahne olmaya devam ediyor. Özellikle buz üzerinde gezinti yapan atlı kızak ve eskimo usulü balık avcılığı ile özdeşlenen Çıldır Gölünde geçtiğimiz yıllarda bir çok etkinlik yapılmıştı. Her yıl Çıldır Belediyesi tarafından düzenlenen Kar ve Buz Festivalinin yanı sıra, ünlü araba markası Jeep buzla kaplı göl üzerinde reklam filmi çekerken, amatör sürücüler araçlarıyla drift, kar motorları ile gezinti, çocukların kar kızakları ile yapmış olduğu gösteriler ve gençlerin buz üzerinde aşık oynamaları bunlardan sadece bir kaçı.

Bu yıl iki kez donup tekrar çözülen Çıldır Gölü birkaç gündür havaların ayaza çekmesiyle yeniden buz tuttu. Cam gibi buzla kaplanan Çıldır gölü büyük ilgi odağı olurken, bu doğa harikası gölü ziyaret edenlerinde farklı etkinliklerine sahne oluyor. Parçalı bulutlu havanın cam gibi buzla kaplanan göle yansımasıyla muazzam bir görüntü oluşturan Çıldır Gölü üzerine çıkan Çağatay Vural ve Esra Timuçin isimli iki genç kafkas yöresel kıyafetleri ile kafkas dansı yaptılar. Buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde kafkas figürlerini büyük bir ustalıkla sergileyen gençler kartpostallık pozlar verdiler.

Buzla kaplı göl üzerinde sergilemiş oldukları gösteride heyecan fırtınası yaşadıklarını dile getiren gençler “gerçekten inanılmaz ve bir o kadarda harika bir duyguydu. Buzla kaplı gölün üzerine ilk çıktığımızda bacaklarımız titriyordu. Fakat buzun üzerinde yürüdükçe Çıldır gölünü kaplayan buz tabakası bizi her geçen dakika cesaretlendirdi. Adeta bize “korkmayın” diyordu. Gerçekten anlatılmaz bir heyecandı. Kafkas figürlerini sergilerken güzel havanın buza yansımasıyla adeta kendimizden geçtik. Korku, yerini heyecana ve büyük haza bırakmıştı. Ayaklarımız buz üzerine ilk çıktığımız gibi değil, daha emin ve daha kararlılıkla basıyordu. Çalan müzikle birlikte, Çıldır Gölü’de bizimle dans ediyor gibiydi. İlk başta da dediğimiz gibi gerçekten inanılmaz bir duygu ve tecrübeydi. Çok güzel vakit geçirdik. Bu doğa harikası olayı herkesin gelip yerinde görmesi gerekiyor. Bu doğa harikası gölü gelip görmeyenler çok şey kaçırırlar” dediler.

Çıldır Gölü'nde Kafkas Gösterisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.