1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Eski Vekil Aslan HDP’den İstifa Etti
‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ Toplantısı

‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ Toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve merakla beklenen toplantı bugün gerçekleştiriliyor.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

Toplantıda, CHP’nin ekonomi, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere temel projeleri anlatılacak.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDAR OLACAĞIZ

Açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yapıyor. Kürsüye çıkarken atılan "iktidar" sloganlarına CHP lideri "o da olacak" diyerek cevap verdi.

Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Bunun çaresi tek adam gitsin başka tek adam gelsin değildir. Tek adam gitsin evet. Tek adam rejimi bitsin mi evet bitsin ancak yerini yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz. Türkiye cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz, kutuplaşmış dönemler yaşamayacak."

chp-001.jpeg

"Türkiye'yi kurumları, yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu, bölgesinde barışın merkezi haline gelmiş Türkiye'yi inşa edeceğiz. Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır."

"Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. Siyaset üstü beyin takımından bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye'den konusunda uzman, 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum."

'BAY KEMAL GERİ ADIM ATMAZ'

"Ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz."

"Kısa bir süre sonra da Almanya'ya gideceğim. Orayı da yakından takip etmenizi özellikle rica ediyorum. Bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim."

"Üç büyük gücümüz var. 1 halkımız, 2 sizler yani siyasi gücümüz 3. ise dostlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğimiz."

"Bahsettiğim sistemi hangi mantıkla oluşturduk. Bu değerli 70 kişi 24 çalışan bir güçbirliği olacak. Bir kısmı günü bitirip uyumaya hazırlanırken dünyanın diğer yanındaki dostlarımız güne merhaba diyecekler. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti için ne de iktidar için çalışacak. Onlar vatanları için çalışacaklar."

"Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir, sistemi kurmaktır. Benim işim sistemi çalıştırmaktır, kalıcı kılmaktır."

EKONOMİ TAKIMINI TANITTI

CHP lideri konuşmasının devamında ekonomide kendisine danışmanlık yapan isimleri tanıttı: "Kılıçdaroğlu sahneye ilk olarak "Merkel'in danışmanıydı. Çin devlet başkanının da danışmanlığını yaptı. Benim de yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım. Dünyanın ilk 20 ekonomisti arasında gösterilen sayın Daren Acemoğlu bizimle olacak: Gelecek yıllarda Nobel alacağından da yüzde 100 eminim."

Kılıçdaroğlu'nun 'siyaset üstü' olarak tanımladığı ekonomi kadrosunda ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak, eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, çeşitli kurumlara danışmanlık yapan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Haccer Foggo gibi isimler yer alıyor.

...haberin öncesi

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ'NDE YOĞUN KALABALIK

Toplantının başlamasına kısa süre kala salonda büyük bir kalabalık olduğu ve Lütfü Kırdar'ın tıklım tıklım dolu olduğu ifade ediliyor. Salona sadece akredite olanların alınması nedeniyle, çok sayıda kişinin de salona giremediği belirtiliyor.

Salona İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte giriş yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kısa süre içerisinde bir konuşma yapması bekleniyor. Salonda İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları İmamoğlu, Yavaş ve Soyer de bulunuyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı toplantıda, çok sayıda uzman isim de sahne alacak. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin konuşacağı toplantıda ayrıca ABD’li yazar ve ekonomi kuramcısı Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da birer konuşma gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler