1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aygır ve Deniz Gölü'ne Balık Bırakıldı
CHP'li Alp'ten AK Parti'ye, 'Kayyum' Darbeden Beterdir!

CHP'li Alp'ten AK Parti'ye, 'Kayyum' Darbeden Beterdir!

CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp, kayyum uygulamalarına son vermek için AK Parti’ye çağrıda bulundu.

A+A-

CHP Kars milletvekili İnan Akgün Alp, kayyum uygulamalarına son vermek için AK Parti’ye çağrıda bulundu.

Alp, “Hemen şimdi, seçimle gelenin seçimle gitmesini güvence altına alacak ve  yerel yönetimlerde seçme seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son verecek bir yasa çıkaralım” dedi.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kayyum uygulamalarının darbeden beter olduğunu söyledi.

“Hiç lâmı cimi yok, kayyum darbeden beterdir” diyen Alp, “Bunu niye söylüyorum? Çünkü darbeciler bile bu ülkede bir süre sonra koltuklarını terk ettiler fakat siz kayyumlar yoluyla sürekli olarak halkın iradesine el koyuyorsunuz” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tek adam rejiminin oluşturulduğunu söyleyen Alp, kayyum yönetimleriyle de tek adam rejiminin yerelde devam ettirildiğini dile getirdi.

“KAYYUM SİSTEMİ ÇÖKTÜ” 

Van, Mardin ve Diyarbakır’da kayyum yönetimleri hakkında yolsuzluk iddialarının Sayıştay raporlarına yansıdığını hatırlatan CHP’li Alp, “İktidar aslında otoriter rejimini kayyumlar yoluyla tahkim ediyor; tek gerçek budur. Kayyum uygulamaları bize neyi gösterdi biliyor musunuz? Kayyum uygulamaları, vesayetten yakınan ve seçimi kutsayan iktidarın gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Doğu ve Güneydoğu'da sizler halkın oylarıyla seçilen belediye başkanları yerine kayyumlar atadınız. Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri her türlü engellemeler ve ceza tehditleri yoluyla iş yapamaz hâle getirdiniz. Sizin kurduğunuz tek adam sistemi çöktü fakat sizin kurduğunuz kayyum sistemi de çöktü.” 

“HEMEN ŞİMDİ BİR YASA YAPALIM” 

AK Parti grubuna seslenen CHP’li İnan Akgün Alp, “Eğer siz darbeci değilseniz, şimdi size bir teklifimiz var, hemen şimdi bir yasa yapalım ve seçimle gelenin, seçimle gitmesini güvence altına alacak ve yerel seçim, yerel yönetimlerde seçme seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son verecek bir yasa çıkaralım” diye konuştu.
 
Alp, “Seçilmiş yöneticilerin görevlerine yargı kararı olmaksızın son verilmeyeceğini güvence altına alalım. Seçilme yeterliliğini kaybeden belediye başkanlarının yerine seçilecek kişinin yine belediye meclisinden olmasını sağlayalım. Eğer darbeci değilseniz hodri meydan! Size yeni bir kayyum yasası çıkarılmasını teklif ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler