1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İstanbul İçin 4 Yeni Anket
CHP'den 'Ahmet Türk'le Görüşme' Açıklaması

CHP'den 'Ahmet Türk'le Görüşme' Açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ahmet Türk'le görüşmesine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan açıklama geldi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Türk ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız, ülkenin birlik ve bekası için bu konuda hassasiyet gösteren herkesle bir araya gelir" dedi.

Kuşoğlu, TBMM'de CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ile düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2019 yılı bütçe teklifinin görüşmelerinin sürdüğünü hatırlattı. 2017 yılı kesin hesaplarına ilişkin, Sayıştay'ın bir bulguyla ilgili yazısına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, "İdareyi mesnetsiz iddialarla töhmet atında bırakıyorsun" yanıtı verdiğini belirten Kuşoğlu, "TBMM adına denetim görevini yerine getiren Sayıştay'ın denetçilerinin bu şekilde suçlanması, Cumhuriyet tarihinde görülmüş olay değil. Böyle bir saçmalık olmaz. Bunlar devlet yapısındaki çok kötü bir gidişatın ortaya çıkardığı sorunlar" dedi.

'BÖYLE TERBİYESİZ DAVRANIŞLARI HAYRETLE KARŞILIYORUM'

Ticaret Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde, bürokratların konuşmasını tamamlayan Bakan Ruhsar Pekcan'ı alkışladığını belirten Kuşoğlu, "Böyle etik dışı, terbiyesiz davranışları hayretle karşılıyorum. Oradan o bürokratların atılması lazımdı. Bunlar, devletin, bürokrasinin çürüdüğünü gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kuşoğlu, bir gazetecinin, SGK açıklarıyla ilgili sorusu üzerine, 2019'da kurum için bütçeden 185 milyar lira ödenek ayrıldığını söyledi. Bunun da ek ödeneklerle 200 milyarı lirayı bulacağını ifade eden Kuşoğlu, "Bunlar çok anormal rakamlar. Bunları görmezden gelemeyiz. Bunlar geleceğimizi tehdit ediyor. Gelecekte bu gidişle emekli maaşı ödeyemeyecek durumda olacağız. Bu realitenin, gerçeğin, işimize gelmese de hükümet tarafından görülmesi lazım" diye konuştu.

AHMET TÜRK İLE YAPILAN GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ahmet Türk ile yaptığı görüşmeye dair bir soru üzerine ise Kuşoğlu, "Sayın Genel Başkanımız, ülkenin birlik ve bekası için bu konuda hassasiyet gösteren herkesle bir araya gelir" dedi.

'MANSUR YAVAŞ'IN ADAYIMIZ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYARIZ'

Kuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ile kendisinin adının geçtiğinin ifade edilmesi üzerine ise "Mansur Yavaş'ın yine adayımız olmasından memnuniyet duyarız ancak buna yetkili organlar ve genel başkanımız karar verecek. Ben ise partide genel başkan yardımcısıyım. Benim adaylığım söz konusu değil. Milletvekillerinin de bu dönemde aday olmaları söz konusu değil. Parti tarafından görevlendirilmesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

'DİYANET İŞLERİ BAŞKANI TÜM İMANLI İNSANLARI ÜZMÜŞTÜR'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine de Kuşoğlu, "Milli ve manevi değerlerimizle İslamiyet'i karşı karşı getirmeye çalışan bir anlayış var. Milli ve manevi değerlerimize hakaret eden, 'keşke Yunan galip gelseydi' diyen bir insana ziyarette bulunmak, tüm toplumu üzmüştür. Bu hareket, bütün imanlı insanları üzmüştür. Bu, milli manevi değerlerimize, kültürümüze hakarettir. Diyanet İşleri Başkanının istifa etmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler