Canan Kaftancıoğlu: İstanbul'da Başa Başız !

Canan Kaftancıoğlu: İstanbul'da Başa Başız !

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul adayını CHP İstanbul örgütünün ve halkın belirleyeceğini söyledi.

A+A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Vatandaşın görüşlerini alıyoruz Örgütlerimizle fikir alışverişi yapıyoruz. İstanbul ve 39 ilçesi için en doğru adayı çıkaracağız” dedi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde fırsat aralıklarının çok geniş olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, "Şu anda biz AKP ile İstanbul'da başa başız" ifadesini kullandı. 

Hande Zeyrek'in sorularını yantılayan Canan Kaftancıoğlu'nun Sözcü'de yer alan açıklamalarının bir bölümü şöyle: 

CHP İstanbul'da sürpriz bir aday açıklayabilir mi?

"Bu süreci tüm İstanbul örgütüyle ve elbette kamuoyu araştırmalarında desteklenen isimlerle yürüteceğiz. İstanbul adayını İstanbul örgütü ve İstanbul halkı belirleyecek. Şu ana kadar 8 yerel yönetim çalıştayı yaptık. Örgütün tüm katmanlarıyla fikir alışverişinde bulunduk. Vatandaşların da saha ölçümleriyle düşüncelerini alıyoruz. İlçeleri 6 ana bölüme ayırdık. Hangi profilde adayların doğru olduğunu isimleri de ekleyerek genel merkeze sunacağız." 

AK Parti'de Binali Yıldırım isminin konuşulduğu hatırlatılan Zeyrek, şöyle devam etti:

Kim gelirse gelsin biz kendi adayımızla ve yapacaklarımızla ilgileniyoruz. Kente yaraşır, kent kimliğini yeniden ortaya çıkaracak, kenti ve geleceği kurtarmaya yönelik bir adayla ortaya çıkacağız. AK Parti'nin adayı kim olursa olsun Tayyip Erdoğan'ın adaymış gibi yansıtılacağını tahmin ediyoruz. Bizim için adaylarının kim olacağının önemi yok. Ölçümlerde gördük ki AK Parti'ye ve liderine oy vereceğini söyleyen seçmenlerin aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuca etkisi olmayacak. AK Parti'ye yerelde oy veren seçmenlerin yüzde 17'lik kısmı "Ben başka partiye oy verebilirim" diyor. Bizim gündemimiz sadece İstanbul olacak.

"HODRİ MEYDAN DİYORUM"

Sayıştay raporlarındaki usulsüzlükleri mahkemeye taşıdınız. CHP'li belediyelerde de sıkıntı olduğu konuşuluyor.

“Senin hırsızın, benim hırsızım” olmaz. Sayıştay raporunu incelediğimizde korkunç bir yolsuzluk olduğunu görüyoruz. CHP'li belediyelerde aksaklıklar olduğunda da aynı şeyi söyleriz. Kim bu kente karşı suç işliyorsa, halkın bir kuruşuna göz dikiyorsa, parti ayırımı yapmadan bunun üzerine gidelim. Biz AKP gibi aksaklıkları ortaya çıkaranı görevden almayı değil gereğini yapmayı biliriz. Ancak CHP'li belediyeleri yıpratmak için göstermelik, delilsiz iftiraları kabul etmemiz mümkün değildir.

"ARAŞTIRMALARA GÖRE AKP İLE İSTANBUL'DA BAŞA BAŞIZ"

Bazen araştırmalarda sapmalar olabiliyor…

Bu yerel seçimlerde fırsat aralıklarının çok geniş olduğunu düşünüyorum. Diğerlerine göre çok farklı. Şu anda biz AKP ile İstanbul'da başa başız. Zaten o yüzden geçen gün kendi resmi anket şirketleri de “AKP ittifak yapmazsa İstanbul'da kaybedebilir” dedi. Onlar da bu rakamları görüyorlar. Ciddi bir endişeden kaynaklı gider ayak bütün yarım kalan rant projelerini de hayata geçirmeye çalışıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler