1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ahmet Türk Aday Adayı Oldu
Ahmet Türk Aday Adayı Oldu

Ahmet Türk Aday Adayı Oldu

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için HDP’den aday adayı oldu.

A+A-

Deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adaylığı başvurusunda bulundu. HDP İl Örgütü binasına gelen Türk, başvurusu dosyasını komisyona teslim etti.

Başvuru sonrası açıklamada bulunan Türk, kesin adaylık kararının partisi ve halk tarafından verileceğini belirterek, “Bu bizim için bir rövanştır" dedi. 

Türk şunları söyledi: Halkın iradesinin gasp edildiği bir dönemde, bu gaspa karşı bütün gücümüzle iktidarın yürüttüğü politikanın yanlışlığını anlatmalıyız. Halkın iradesini gasp edenlere karşı demokratik bir güç birliğine ihtiyacımız var. Bu seçim açıkçası halkımız için bir sınavdır. Bizim için bir rövanştır. Kayyım atayanlara, halkın iradesini hiçleştirenlere karşı bir mücadeledir. Biz o şekilde değerlendiriyoruz."

Açıklamanın ardından komisyon üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Türk, sonrasında açlık grevinde bulunan HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay'ı ziyaret edip, sohbet etti.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Februniye Akyol ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yerlerine kayyım atanmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler