1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. BBP 'İttifak'a Resmen Katıldı
BBP 'İttifak'a Resmen Katıldı

BBP 'İttifak'a Resmen Katıldı

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu cumhur ittifakına Büyük Birlik Partisi de katıldı. BBP'nin seçime AK Parti listelerinden gireceği açıklandı.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) oluşturduğu cumhur ittifakına Büyük Birlik Partisi'nin de (BBP) katıldığı açıklandı.

AK Parti binasında birlikte kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ittifaka katılımı duyurdu. 

Muhalefet ittifakına tepki: Pazarlık yapılmasın

Ünal, açıklamasında, muhalefetin ittifak girişimini ise "pazarlık" olarak niteleyerek şunları söyledi: 

"İttifakların ve mutabakatların önünü yasal düzenlemelerle açtık. Hülle yapılmasın, millet iradesi üzerinden pazarlıklar yapılmasın. Bu süreç gösterdi ki hem cumhurbaşkanı adayı gösterme sürecinde hem sonra bazı siyasi partiler alışkanlıklarını ortaya koydukları pespayelik ortada. Milletin gözü önünde cereyan etmeyen ittifaklar masa başı pazarlık olarak okunur. Millet iradesi üzerinden yapılan pazarlıkları siyasi ahlakın parçası olarak görmüyoruz. Cumhur İttifakı bu milletin temsilcisidir ve lideri milletin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler