1. HABERLER

  2. Ayşe Alınak Esnaftan Oy İstedi
AKP'den Başsavcı Yalçınkaya'ya YANIT

AKP'den Başsavcı Yalçınkaya'ya YANIT

AKP Grup Başkanlığı, başörtüsüyle ilgili açıklama yayımlayan Yargıtay Başsavcısı'na yazılı açıklamayla yanıt verdi: Yargı yetkisini kullananların görevi kanun koymak değil, yasaları uygulamak. Kimse T

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Meclis'teki Grup Başkanlığı, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Yalçınkaya'nın başörtüsü tartışmaları ve kararlarıyla ilgili yazısına yanıtta, Yalçınkaya'yı yetkisini aşmaması yönünde uyardı.

Açıklama metni şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) siyasi parti grupları arasında temas ve görüşmeler sürerken, aynı konuda ve eşzamanlı olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının görüşmelerin içeriğini hedef alan ve kuvvetler ayrılığını yok sayan açıklaması parlamenter demokratik rejime açık bir müdahale niteliğindedir.

"Bir demokratik toplumda, kişilerin, kurumların veya toplumsal grupların siyaset müessesinden hak ve özgürlük talebinde bulunmaları, bu taleplerin toplumun her kesiminde tartışmaya açılması ve siyaset kurumunun gündeminde yer alması demokratik bir hukuk devleti anlayışının gereğidir. Bu taleplere olumlu veya olumsuz cevap verecek ve kural koyacak olan kurum yasama yetkisini elinde bulunduran TBMM'dir.

"Yargı yetkisini kullananların görevi kanun koymak değil, TBMM tarafından kabul edilen yasaları uygulamaktır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı önleyici bir yargısal yetkiye sahip değildir.

"Yüksek yargıda güçlü pozisyonlara aday konumunda bulunanların kendilerine destek sağlamak üzere TBMM'yi ve siyaset kurumunu hedef alan açıklamalar yapmaları kabul edilemez. Hiçbir kişi, organ veya makam TBMM'ye emir ve talimat veremez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.