1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AİHM, Osman Kavala Kararını Verecek
AİHM, Osman Kavala Kararını Verecek

AİHM, Osman Kavala Kararını Verecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, (AİHM) tutuklu iş insanı Osman Kavala ile ilgili kararını 10 Aralık'ta verecek.

A+A-

Tutuklu olarak yargılanan iş insanı Osman Kavalı’nın AİHM’e yaptığı başvuruyla ilgili karar 10 Aralık’ta açıklanacak.

18 Ekim 2017 tarihinde tutuklanan Osman Kavala, AİHM’e 2018 yılında avukatları aracığıyla yaptığı başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS), yaşam ve özgürlük hakkıyla ilgili 5’inci maddesinin 1’inci, 3’üncü ve 4’üncü fıkralarının Türkiye tarafından ihlal edildiği şikayetinde bulunmuştu.

Kavala, kendisine isnat edilen suçlarla ilgili somut delil ortaya konulamadığını ve yerel mahkemelerin de tutukluluğun sürmesi için yine somut deliller sunamadığını belirtmişti.

Türkiye’de Mayıs 2013’te başlayan Gezi Parkı eylemlerine finansal destek verdiği iddiasıyla tutuklanan iş adamı Osman Kavala, iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi’nin hukuksuz gözaltı süresiyle ilgili bireysel başvuru hakkı konusunda yeterli hızda karar alamadığı görüşünü dile getiren Kavala, “hükümeti eleştirmesi gerekçe gösterilerek, insan hakları savunucusu olarak kendisinin ve diğer aktivistleri caydırmak ve susturmak amacıyla gözaltında tutulduğunu” savunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler